Jasno
10°
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Plamene bolo vidieť až z rýchlostnej cesty. V Banskej Bystrici úradoval podpaľač
Zdielať na

Plamene bolo vidieť až z rýchlostnej cesty. V Banskej Bystrici úradoval podpaľač

BANSKÁ BYSTRICA / V noci vyčíňal v Banskej Bystrici neznámy podpaľač. Pred predajňou na okraji mesta zhorelo zaparkované terénne auto. Plamene poškodili aj vedľa stojacu budovu. Podľa polície škody presiahli 43 tisíc eur.

Plamene a hustý dym bolo vidieť krátko pred polnocou v priemyselnej oblasti na okraji Banskej Bystrice. Medzi budovami firiem horelo terénne auto zaparkované pod prístreškom. Oheň spozorovali vodiči idúci po R1. "Jedná sa o požiar vozidla pod prístreškom a časti budovy," uviedol Roman Falťan HaZZ Banská Bystrica. 

​Od horiaceho auta sa oheň rozšíril na prístrešok aj vedľa stojacu budovu, bývalú predajňu nový nájomcovia používajú ako sklady. Hasičom sa podarilo dostať požiar pod kontrolu skôr, ako stihol zhorieť interiér budovy, no terénne auto a dokonca aj časť strechy zhoreli do tla. "Pracovali sme s pomocou troch kusov techniky a na likvidácii sa podieľalo 9 hasičov," informoval Roman Falťan. "Majiteľovi vozidla a unimobuniek vznikla týmto požiarom škoda vo výške viac ako 43 500 eur," dodala Petra Kováčiková hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. 

Na mieste bol aj hasičský vyšetrovateľ, ale v tomto prípade išlo zrejme o cudzie zavinenie.  "V súvislosti s týmto požiarom sme začali trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej vec," povedala hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. 

Okolnosti nočného požiaru, ale aj to kto mohol požiar úmyselne spôsobiť a aký mal motív, už vyšetruje polícia.

Pozrite si aj reportáž z miesta požiaru, ktorý ohrozoval rodinné domy:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy