Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Namiesto vianočných nákupov, skončili v nemocnici. V aute sedela aj tehotná žena
Zdielať na

Namiesto vianočných nákupov, skončili v nemocnici. V aute sedela aj tehotná žena

BANSKÁ BYSTRICA / Išli kupovať vianočný stromček a skončili v nemocnici. Mladý pár havaroval na križovatke v Banskej Bystrici, kde im nedal prednosť 22-ročný vodič auta. Ich vozidlo skončilo po nehode na trávniku niekoľko metrov od miesta nehody. Tehotnej spolujazdkyni pomáhali záchranári, previezli ju do nemocnice.

Tehotná žena (28) aj so svojim priateľom cestovali na nákupy, chceli sa zastaviť po vianočný stromček. Cestu na križovatke im náhle skrížil 22-ročný vodič, ktorý im nedal prednosť. "Nedal nám prednosť, ja som ho len zrazu videl v sebe. Bola to len sekunda," uviedol šofér, do ktorého narazili. 

​Auto mladej dvojice po náraze odhodilo a doslova preletelo cez chodník. Skončilo po niekoľkých metroch na trávniku úplne nepojazdné. Do kolízie sa navyše dostalo aj s ďalším za ním idúcim autom. Tehotnej žene z havarovaného vozidla pomáhali záchranári. "Našťastie to nebol čelný náraz, ale bolo to len z boku. Moja priateľka je tehotná, preto sme hneď volali sanitku," povedal šofér. Ženu previezli do banskobystrickej nemocnice, našťastie, by mala byť v poriadku. 

Pod nehodu sa pravdepodobne podpísala nepozornosť 22-ročného vodiča, ktorý si myslel, že má na ceste prednosť. "Podľa doterajšieho objasňovania, k dopravnej nehode došlo tak, že 22-ročný vodič pri odbočovaní nedal prednosť v jazde oprotiidúcemu vozidlu. Príčinou tejto dopravnej nehody bolo pravdepodobne nesprávne odbočovanie a nedanie prednosti v jazde," informovala Petra Kováčiková hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. 

Dopravné nehody dokážu paralyzovať premávku aj na celé hodiny:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy