Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vodič nákladného auta nevidel v tme chodca. Záchranári mladému mužovi už pomôcť nedokázali
Zdielať na

Vodič nákladného auta nevidel v tme chodca. Záchranári mladému mužovi už pomôcť nedokázali

BRATISLAVA / V utorňajších skorých ranných hodinách prišiel o život iba 25-ročný muž. Nevedno prečo kráčal po ceste v neobývanej časti neďaleko Bratislavy.

Smrteľná dopravná nehoda sa stala na hlavnej ceste z Bratislavy smerom na Svätý Jur.

​Podľa dosiaľ známych informácii mal 36-ročný vodič nákladného auta s cisternou krátko pred pol jednou ráno smerovať od Bratislavy do Svätého Jura. Tu mu však pri prechádzaní skrížil cestu iba 25-ročný chodec z Pezinského okresu. Po tmavej ceste kráčal neosvetlený bez akýchkoľvek reflexných prvkov.

Vodič nákladného auta tak nestihol zareagovať a následne došlo k zrážke. Na mieste boli všetky záchranné zložky. Chodcovi už, žiaľ, nemohli pomôcť ani privolaní záchranári. Obhliadajúci lekár skonštatoval smrť. Polícia počas dokumentovania nehody odkláňala dopravu. Škoda spôsobená dopravnou nehodou bola vyčíslená predbežne na 3000 eur.

"Vykonanou dychovou skúškou nebola u vodiča zistená prítomnosť alkoholu v dychu. Presné príčiny, okolnosti ako aj miera zavinenia tejto dopravnej nehody sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania. V tejto súvislosti poverený príslušník policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," potvrdila  Veronika Slamková, hovorkyňa KR PZ v Bratislave. 

Medzi Kolárovom a Kameničnou vyhasol život vodiča po zrážke:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy