Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hra na zbúranisku stála 15-ročného chlapca život. Polícia začala trestné stíhanie
Zdielať na

Hra na zbúranisku stála 15-ročného chlapca život. Polícia začala trestné stíhanie

JELKA / Tragédia sa v pondelok podvečer stala v okrese Galanta. V objekte bývalej hlivárne sa na 15-ročného chlapca zrútil múr. Ten sa na zbúranisku hral aj s kamarátmi. Polícia už začala trestné stíhanie.

Počas hry sa ako domino zrútili vnútorné podporné múry a s nimi aj strop. V ruinách ostalo telo 15-ročného Vladimíra. Napriek snahe lekárov sa chlapca zachrániť nepodarilo. "Chlapec utrpel fatálne poranenia, ktorým na mieste podľahol. Lekár musel konštatovať smrť," povedala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. 

Na mieste boli aj členovia Komplexnej centrálnej záchrannej služby z Gabčíkova so psami, ktorí začali prehľadávať okolie. Podľa prvotných informácii sa v ruinách mal nachádzať ešte jeden chlapec. Táto správa sa našťastie nepotvrdila. "Vec následne prevzal vyšetrovateľ a bolo začaté trestné stíhanie pre usmrtenie," dodala Kredatusová. 

Za Vladkom smútia aj obyvatelia Jelky. Podľa starostu obce bol slušný a bezproblémový chlapec. "Chodil k nám na futbal, do futbalového klubu, hral za dorastencov, takže ja som s ním mal len veľmi dobré skúsenosti. Ja som s nimi nikdy nemal žiadny problém, s rodičmi výborná spolupráca, Vladko slušný, poslúchal, takže naozaj s ním nebol problém," uviedol starosta obce Jelka Gabriel Kiš.

Tragédia sa stala v pondelok podvečer. Na mieste bol krátko po tom reportér Juraj Hajdin.

Nešťastná stavba na konci obce už niekoľko rokov spôsobovala vrásky kompetentným. Z nešťastia nemožno viniť deti a ani ich rodičov. Viackrát kontaktovali majiteľa, aby priestory zabezpečil. "Viete, ono je to súkromný majetok. Ak dobre viem, tak predošlé vedenie vyzvalo viackrát toho majiteľa, nech si to ohradí a nech sa o to stará, lebo sa niečo môže stať, ale je to skrachovaná spoločnosť, tak je veľmi ťažké sa k niečomu dopracovať," povedal Kiš.

V pondelok podvečer sa neďaleko obce Jelka traja tínedžeri mali zdržiavať v rozpadnutom objekte bývalej hlivárne. Počas toho sa zrútil múr, ktorý zavalil 15-ročného Vladimíra. Na miesto okamžite vyštartovali všetky záchranné zložky. Napriek snahe lekárov sa chlapca zachrániť nepodarilo. "Chlapec utrpel zranenia, v dôsledku ktorých zomrel. Polícia zabezpečila miesto udalosti a vykonala na mieste prvotné úkony," povedala policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová. 

​Toto je objekt, v ktorom došlo k zrúteniu steny.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy