Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Cudzinec prišiel na Slovensko za láskou. Namiesto toho ho okradli a uniesli
Zdielať na

Cudzinec prišiel na Slovensko za láskou. Namiesto toho ho okradli a uniesli

TRENČIANSKY KRAJ / Mladík, ktorý pricestoval minulý týždeň na Slovensko z Bosny a Hercegoviny, sa k nám už zrejme nikdy nevráti. Cez internet sa spoznal s dievčaťom. Keď za ňou vycestoval, nenašiel ju doma. Namiesto zoznámenia ho olúpili a uniesli.

Policajti na okresný súd v Prievidzi priviedli dvoch mužov, ktorí mali olúpiť a uniesť 20-ročného cudzinca. Mladý muž pricestoval na Slovensko, aby si užil romantiku. Namiesto toho sa bál o život. 

Prostredníctvom sociálnej siete sa spoznal s dievčaťom z dediny neďaleko Prievidze. Pricestoval za ňou až z Bosny a Hercegoviny. Doma ju ale nenašiel, preto sa ju rozhodol čakať. "Obvinení pod hrozbou násilia 4. decembra v skorých ranných hodinách v obci Kľačno lúpežne prepadli vo vchode obytného domu 20-ročného muža," povedal policajný hovorca v Trenčíne Pavol Kudlička. 

Z peňaženky mu vzali 400 eur, 50 chorvátskych kún a odišli. "Obvinení sa následne vrátili a prikázali poškodenému, aby nastúpil do ich auta, pričom od neho požadovali peniaze. Poškodeného vozili po okrese Prievidza, pričom vyberali peniaze z bankomatov," dodal Kudlička. 

Keď vybrali všetku hotovosť, prikázali mladému mužovi, aby zavolal svojmu otcovi a povedal mu, nech mu vloží na účet ďalšie peniaze. "Poškodeného muža zaviezli na chatu, kde ho zavreli a čakali pokiaľ mu prídu ďalšie peniaze na účet," dodal Kudlička. 

"Šlo o život ohrozujúcu situáciu, tento mladý muž sa mohol dopracovať k panike, úzkosti. Prežíval strach o svoj život," uviedla psychiatrička Darina Hrabovská. Na druhý deň ho pustili. Jeho otec kontaktoval Interpol. Prievidzskí policajti páchateľov nakoniec zadržali. "Vyšetrovateľ z Prievidze obvinil dvoch mužov vo veku 32 a 27 rokov z okresu Prievidza zo zločinov lúpeže, vydieračského únosu a prečinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty spáchaného formou spolupáchateľstva," dodal Kudlička. 

Obom obvineným, z ktorých jeden bol v čase únosu v podmienke, hrozí niekoľkoročný pobyt za mrežami. "Môj klient sa priznal a povedal, že mu je ľúto, že nezastavil konanie svojho spoluobvineného, čím by zabránil následku, ktorý vznikol," uviedol obhajca obvineného Pavel Zajac. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy