Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Dcéru im zavraždili a vnuka nevideli už 3 roky. Chlapec skončil v detskom domove
Zdielať na

Dcéru im zavraždili a vnuka nevideli už 3 roky. Chlapec skončil v detskom domove

PREŠOV / Sú to dva roky, čo im vrah zabil dcéru a tri roky, čo nevideli vnuka. Chlapec (9) je v detskom domove v Nemecku a jeho otec sedí na lavici obžalovaných. Starí rodičia sa k nemu za celý ten čas nedostali, no veria, že sa podarí dosiahnuť to, aby si chlapca osvojila sestra zavraždenej.

Veronika mala iba 27 rokov a život pred sebou. Na druhý svet odišla rukou vraha. Jej zohavené telo našli pohodené v lese za dedinou. Z obzvlášť závažného zločinu vraždy obvinili jej druha, 33-ročného Gréka zatkli v Nemecku. Po žiadosti o vydanie putoval na Slovensko, ale stále trvá na svojej nevine. Rodina obete už netrpezlivo čaká na rozsudok. Veria, že práve ten im pomôže sa dostať k vnukovi, ktorého už tri roky nevideli. "Siedmeho mal narodeniny. Už tretíkrát sme mu ani cez Skype nemohli zavolať," uviedla Viera Mitaľová, matka zavraždenej. 

​Dnes 9-ročný chlapec je stále v detskom domove v Nemecku. Tam totiž pred vraždou býval s otcom a v osudný deň ho mal podľa dohody otec priviezť na Slovensko, kde mal nastúpiť chlapec do školy. Po tom, čo sa stalo, si ho plánuje osvojiť jeho teta Tonka, ktorá za ním bola dvakrát aj v Nemecku. "Tešil sa a potom bol smutný, keď išla preč. Chcel, aby ostala," dodala matka zavraždenej. 

Rodine obete od vraždy pomáha aj centrum medzinárodno-právnej ochrany detí a mládeže. Aj oni čakajú na to, ako skončí tento proces. "Malý niekam patrí, ale na to, aby sa vrátil domov, musíme prejsť procedúrou súdov. A nikto iný, ako súdy, nemôže relevantne rozhodnúť," objasnila Andrea Cisárová, Centrum medzinárodno.právnej ochrany detí.

Veronika mala na tele 15 sečných rán a dve bodné rany. Najprv sa našla krvavá spodná bielizeň a papuče. Telo bolo objavené až ďalej. Všetko nasvedčuje tomu, že obeť pred vrahom utekala. Dnes na súde prokuratúra predniesla záznamy z kamier. Podľa nich vidno, že auto obžalovaného bolo v obci v tú osudnú noc. "Nech už konečne povie pravdu, do Vtáčkoviec veľa áut nechodí, najmä nie v nočnú hodinu," dodala teta zavraždenej. 

Policajti riešili aj prípad nezvestného dôchodcu. Žiaľ, pomôcť mu už nemohli:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy