Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Polícia hľadala dôchodcu niekoľko dní. Najhoršie predstavy sa naplnili
Zdielať na

Polícia hľadala dôchodcu niekoľko dní. Najhoršie predstavy sa naplnili

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Od štvrtkového popoludnia hľadali v Spišskej Novej Vsi 86-ročného dôchodcu. Pán Kornel odišiel z domova dôchodcov. V pátracej akcii sa vystriedali desiatky policajtov. V pondelok ale prišla tragická správa.

Od štvrtkového večera v spišskonovoveských uliciach policajti prehľadávali každý kút sídliska Tarča. Informácie o pohybe dôchodcu boli strohé, mohol byť kdekoľvek. Pátrači prehľadali aj okolité mestské časti, krčmy a aj novovešťanových kamarátov. Pána Kornela sa im nájsť nepodarilo. "Mali sme pre neho spracovaný rizikový plán. Pretože aj vo vzťahu k diagnózam, ktoré mal, mali sme o neho obavu," uviedol Štefan Šiška, riaditeľ domova dôchodcov. 

​Rozsiahla policajná pátracia akcia trvala niekoľko dní. Začala po tom, čo dôchodca odišiel z domova dôchodcov a nevrátil sa napäť. Ukončená bola až v pondelok ráno. Stavbári našli za jedným z domov v časti Ferčekovce nehybné telo dôchodcu. Podľa oblečenia bolo zrejmé že ide o nezvestného Kornela. "Nezvestný, 86-ročný dôchodca, bol v ranných hodinách v jednej z mestských častí Spišskej Novej Vsi nájdený, žiaľ, bez známok života," informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ Košice. 

Telo ležalo v priekope za domami, pri jazdeckom areály. Pomôcť mu záchranári už nedokázali. Policajný technik ani obhliadajúci lekár na tele nenašli žiadne poranenia. "Obhliadajúci lekár predbežne vylúčil cudzie zavinenie a nariadil vykonať pitvu. Polícia vec preveruje ako podozrenie z prečinu usmrtenia," povedala hovorkyňa KR PZ Košice. Je preto možné, že osudnými sa dôchodcovi stali nočné mrazy. Ako dlho tam ležal, si nik netrúfal odhadnúť. Neďaleko miesta nálezu v piatok pátrali obvoďáci aj psovodi. Je možné, že zmätený dôchodca tam uviazol až počas víkendu.

Život na ulici je ťažký najmä v zime a môže skončiť tragicky:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy