Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Igor Šajgal, na ktorého bol vydaný európsky zatykač, skončil s putami na rukách
Zdielať na

Igor Šajgal, na ktorého bol vydaný európsky zatykač, skončil s putami na rukách

BRATISLAVA / Igor Šajgal, podnikateľ, ktorého Okresný súd v Banskej Bystrici koncom septembra uznal vinného z objednania prepadu v dome Jána Kubašiaka, v pondelok doobeda prišiel na políciu v okrese Rimavská Sobota. Neplánoval sa ale prihlásiť, napriek tomu skončil s putami na rukách.

Na obvodnom oddelení v okrese Rimavská Sobota sa Šajgal predstavil ako "Hazucha" a žiadal vydať potvrdenie o strate dokladov. Na Šajgalu bol vydaný európsky zatýkací rozkaz. 

Tvrdil, že stratil doklady, poslali ho na políciu

V sobotu 8. decembra 2018 zastavila hliadka auto, v ktorom sedel Šajgal, z dôvodu štandardnej poriadkovej kontroly. Spolujazdec nemal pri sebe žiadne doklady totožnosti. Tvrdil, že ich stratil. Vydával sa za inú osobu. Jeho falošnú identitu potvrdila vodička a rovnako aj majiteľ vozidla, s ktorým sa spojili policajti. Majiteľ vozidla tvrdil, že je jeho bratanec. "Šajgal bol poučený, aby išiel stratu dokladov nahlásiť na políciu, čo aj v pondelok urobil. Pravdepodobne chcel získať oficiálne potvrdenie o strate dokladu totožnosti, ktorý by mu istý čas zabezpečoval bezpečný pohyb po celom Slovensku," uvádza polícia na sociálnej sieti.

Medzitým prebiehala výmena informáciami medzi jednotlivými útvarmi. Šajgal sa na obvodné oddelenie dostavil a na mieste bol zadržaný. Svoju pravú identitu potvrdil. V porovnaní s minulosťou výrazne zmenil svoj vzhľad.

Podnikateľ je vinný z objednania prepadu v dome Jána Kubašiaka. Spoločníka vo firmách popravili v roku 2006 v Polomke za prítomnosti manželky aj malej dcéry. Členmi vražedného komanda boli traja, v tom čase aktívni policajti. Obžalovanému sudca vymeral 8 ročné väzenie a 35 tisícový peňažný trest.

Igor Šajgal bol na úteku posledné dva roky.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy