Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pri tragickej nehode prišla o život 59-ročná chodkyňa
Zdielať na

Pri tragickej nehode prišla o život 59-ročná chodkyňa

NITRA / V nedeľu, krátko pred pol ôsmou večer došlo v Nitre na rýchlostnej ceste pri Križovatke s Bratislavskou cestou k tragickej dopravnej nehode. Pri nej prišla o život 59-ročný chodkyňa. Zraneniam podľahla na mieste nehody.

Podľa predbežných informácií pravdepodobne 54-ročný vodič náhle vstúpil do jazdnej dráhy 59-ročnej chodkyne. Žena na sebe nemala reflexné prvky a pravdepodobne sa ani nepresvedčila, či môže cez cestu bezpečne prejsť. Vodič pre TV JOJ uviedol, že si chodkyňu všimol v poslednej chvíli a zrážke už zabrániť nedokázal. "Išlo pomalé auto, tak som išiel do toho pruhu, išiel som asi 110 kilometrov za hodinu možno, lebo som sa chystal odbočiť na Hlohovec domov," uviedol vodič auta a dodal: "Ja som vybehol k nej, ona sa nehýbala. Zobral som telefón, volal som 112, nebol som schopný povedať, kde sa nachádza v takom šoku."

Na miesto okamžite prišli záchranári, ktorí už ale chodkyni pomôcť nedokázali. Zraneniam na mieste podľahla. 

Presná príčina smrti bude známa po pitve. Na objasnenie okolností tejto tragédie pribrali aj znalca z odboru cestná doprava. V tejto súvislosti vedie poverená policajtka trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. 

Polícia v tomto prípade znova apeluje na cyklistov a chodcov, aby nosili reflexné prvky. 

Pozrite si archívnu reportáž. Zrážky, pri ktorých úradujú chodci, sú čoraz častejšie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy