Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Policajti rozbili gang pašerákov. Drogu bohatých predávali najmä v luxusných baroch
Zdielať na

Policajti rozbili gang pašerákov. Drogu bohatých predávali najmä v luxusných baroch

ZLÍN / Takmer dve stovky elitných policajtov zasahovali proti gangu pašerákov kokaínu. Šéfom skupiny bol Slovák, ktorý vysoko kvalitnú drogu vozil do Zlína, kde ho aj chytili českí policajti.

Členovia centrály boja s drogami baranidlami vnikli do bytu údajných drogových dílerov. Dokopy ich počas akcie zatkli sedem. "Obvinili sme sedem mužov z  trestného činu na úseku toxikománie," uviedla Lenka Javorková, hovorkyňa polície Zlínsky kraj.

Šéfa gangu, 42-ročný Slovák., chytila zásahovka v jednom zo zlínskych hotelov. "Mužovi bolo zadržané vozidlo a on sám skončil vo väzení," informovala hovorkyňa polície. 

​Slovák dodával kokaín s extrémne vysokou kvalitou čistoty, až 85 percent. V Čechách ho dostal hlavný díler, ktorý zásielku posunul ostatným, ktorí kokaín následne zriedili a potom predávali s obrovským ziskom. Zatiaľ, čo Slovák dodával gram kokaínu za 150 korún, konečný užívateľ zaň platil až 2500 tisíc českých korún. Droga bohatých, aj tak sa kokaín nazýva. Väčšinou ho díleri predávajú v luxusných tanečných baroch na Severnej a Južnej Morave alebo v Prahe. Díleri boli sami narkomani, takže čiastočne tovar skončil v ich žilách.  Všetci si ale žili nad pomery. Pri 15 domových prehliadkach policajti zadržali viac ako milión korún, dve autá, niekoľko nemovitostí a rovnako nepredaný kokaín. 

Celkovo prišli všetci k desiatkam miliónov korún. Ak ich súd uzná vinnými, môžu na svoje bohatstvo vo väzení zabudnúť. "Štyria sú väzobne stíhaní, ostatní sú stíhaní na slobode. V prípade preukázania viny, im hrozí až 18-ročné väzenie," dodala Lenka Javorková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy