Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Jozefa Roháča čaká ďalší súd. Vypovedať bude ako hlavný svedok
Zdielať na

Jozefa Roháča čaká ďalší súd. Vypovedať bude ako hlavný svedok

BUDAPEŠŤ / Doživotne odsúdený Jozef Roháč, s ktorým je na Najvyššom súde na pondelok naplánovaný proces v kauze mafiánskych vrážd, nebude na Slovensko eskortovaný. Roháč už dal svojmu právnemu zástupcovi súhlas na pojednávanie v jeho neprítomnosti. Ďalší súd čaká Roháča aj v Maďarsku, kde má vypovedať ako hlavný svedok.

Roháč sa v auguste vyšetrovateľom v Budapešti prvýkrát priznal k vražde. Povedal, že kontroverzného maďarského podnikateľa Prisztása zastrelil on, nie István Hatvani, ktorý si odpykáva 15-ročné väzenie. Roháč sa však nepriamo priznal k tejto vražde už skôr, bolo to počas interview pre televíziu JOJ. "Ja viem ten prípad, poznám ho. Viem, že to on neurobil.Teraz by som do toho mohol zasiahnuť. A možno sa aj pokúsim v tom smere niečo spraviť," povedal v roku 2014 Roháč. 

Obvinený Slovák vtedy povedal, že presne vie, kto bol páchateľom aj objednávateľom. Na žiadosti Roháča vvpovedať k 22-rokov starej vražde však maďarská polícia z neznámych dôvodov nereagovala.

Roháč až nedávno na polícii vypovedal, že za vraždou Prisztása stála rusko-urajinská mafia. Kontrakt mu údajne sprostredkoval muž zo Slovenska, ktorý už nežije. Podľa maďarského advokáta Roháča čaká začiatkom budúceho roka ďalší súd. Vypovedať bude ako svedok, nie ako obvinený.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy