Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Viliam zastretlil suseda. Konal v nepríčetnosti
Zdielať na

Viliam zastretlil suseda. Konal v nepríčetnosti

SEREĎ / Kauza fatálnej streľby na suseda pokračuje. Vyšetrovanie a dokazovanie v prípade vraždy zo Serede je uzavreté. Potom, ako súd vzal obvineného Viliama do väzby, polícia ukončila vyšetrovanie. Muž mal skončiť na psychiatri.

V polovici septembra mal 77-ročný Viliam, podľa polície, zastrelil suseda. Päťdesiatsedemročného Jána našla s prestrelenou hlavou, bez známok života, ležať pod jabloňou v záhrade rodinného domu jeho manželka.

"Som si myslela, že spadol na železo, že sa prepichol, že si líco vytrhol, lebo čo a už bol mŕtvy," povedala vtedy manželka Mária. Policajti ešte v ten deň začali trestné stíhanie a zadržali suseda, ktorého sudca poslal do väzby. Tam mal zostať až do prvého pojednávania. Obvinenému mužovi v prípade dokázania viny hrozilo väzenie až na 20 rokov.

"Ja som obvinený, ale nemôžete tvrdiť, že som zastrelil suseda, keď to nie je pravda," informoval obvinený Viliam. Vyšetrovateľ ale prípad ešte pred pojednávaním uzavrel. Nie je jasné, kto požiadal o znalecký posudok, ale z jeho záverov vyplýva, že obvinený muž konal v nepríčetnosti.

"Vyšetrovanie prípadu obzvlášť závažného zločinu vraždy polícia ukončila. Prokurátor na základe znaleckého posudku zastavil trestné stíhanie pre nepríčetnosť obvineného," informuje hovorkyňa bratislavskej polície Mária Linkešová. To znamená, že spis bol uzavretý a polícia už nebude v prípade vraždy vykonávať žiadne ďalšie úkony. Podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu je Viliam umiestnený v psychiatrickej nemocnici, kde sa lieči. Vedenie nemocnice  túto informáciu nepotvrdilo ale ani nevyvrátilo, a to z toho dôvodu, že ku konkrétnym osobám neposkytuje žiadne informácie. Každopádne platí, že obzvlášť závažný zločin vraždy je tak uzavretý

Súvisiace články

Najčítanejšie správy