Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Polícia pátra po vrahoch pracovníčky čerpacej stanice. Zverejnili ďalší videozáznam
Zdielať na

Polícia pátra po vrahoch pracovníčky čerpacej stanice. Zverejnili ďalší videozáznam

PRAHA / Polícia už tretí deň hľadá vrahov ženy, ktorá pracovala na čerpacej stanici na Mělnicku. Preverili už okolo stovky rôznych tipov, ktoré obdržali od verejnosti. Polícia zverejnila ďalšie video a dúfa, že niekto vrahov na záberoch spozná.

Bola to poprava bez varovania. Za 24 sekúnd prišla o život 58-ročná Jana, pracovníčka benzínky. Nebránila sa, zrejme ani nestihla nič povedať. Vrah už pri vstupu do predajne čerpacej stanice nabíjal zbraň. Polícia po mužovi a jeho komplicovi stále neúspešne pátra. 

"K dnešnému dňu kriminalisti preverili takmer stovku prijatých oznámení," uviedol hovorca českej polície Zdeněk Chalupa. Druhý páchateľ sa veľmi zvláštne pohybuje. Podľa polície takzvanou tanečnou chôdzou. Vraj by mohlo ísť o maskovanie pred kamerou, všetko vraj nasvedčuje tomu, že sa po regále s cigaretami vrhla žena. 

Polícia v stredu zverejnila ďalšie video pred vraždou a po nej, na nich sa ale obaja páchatelia pohybujú normálne. Po vražde utiekli smerom do poľa. Stále viac miestnych a niektorí psychológovia sú presvedčení, že za vraždou môžu stáť narkomani. "Chodil ako bábka. Myslím si, že buď bol telesne postihnutý, alebo musel byť pod vplyvom drog," povedal psychológ Karel Humhal. 

Benzínová pumpa zostáva aj po troch dňoch od tragédie uzavretá. Ľudia a malo pietnom mieste poskladali sviečky, priniesli kvety. Polícia nechce zatiaľ zverejniť koľko peňazí bolo v kase, na noc ale má obsluha k dispozícii desať tisíc českých korún (asi 385 eur). Polícia vyzýva ľudí, ktorí by vedeli dopomôcť k vyriešeniu prípadu, aby kontaktovali linku 158. 

Pozrite si reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy