Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na chlapca spadol betónový plot. Zomrel na mieste
Zdielať na

Na chlapca spadol betónový plot. Zomrel na mieste

JAROVNICE / V Jarovniciach sa v stredu dopoludnia stala tragédia, pri ktorej vyhasol život malého školáka. Osudným sa mu stal betónový plot okolo futbalového ihriska. Na 9-ročného chlapca spadli ťažké betónové dosky. Skonal na mieste tragédie po neúspešnom oživovaní.

Deväťročný školák ráno tadiaľ prechádzal so svojou starkou. Tá išla na poštu a on sa chystal do školy. A potom sa stalo niečo, čo nikto nečakal. Malý školák, ktorý ešte len tento rok oslávil 9 rokov života, sa zrejme chcel prepchať cez dieru v betónovom plote. Na mieste, ktoré policajti označili páskou, sa však pravdepodobne uvoľnili horné betónové dosky a spadli rovno naňho.

Poblízku ihriska bola v tom čase aj Bartolomejova žena Zlatica. Tá malému školákovi pribehla na pomoc. "Žena mu umelé dýchanie dala," povedal miestny obyvateľ Bartolomej. 

Podľa miestnych chlapček ešte krátko po tragédii dýchal. Malého školáka sa pokúšali oživiť aj privolaní záchranári. Jeho zranenia, žiaľ, boli veľmi vážne.

"Záchranári sa snažili urobiť maximum pre záchranu života malého pacienta. Žiaľ, ten utrpel tak fatálne poranenia, že im na mieste podľahol," informuje hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. Veľký betónový plot okolo futbalového ihriska už neraz evidentne padol do oka vandalom. Niektoré betónové dosky sú zničené úplne, niektoré iba nalomené. Zrejme taká jedna sa stala osudnou malému školákovi.

"Prípad smrti malého školáka vyšetruje polícia, ktorá začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," informuje hovorca prešosvskej polície Daniel Džobanik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy