Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Majiteľa domu uprostred noci zobudil zlodej
Zdielať na

Majiteľa domu uprostred noci zobudil zlodej

CHORVÁTSKY GROB / Materiálne škody za tisícky eur, bezsenné noci a strach. Obyvateľov obcí v okolí Bratislavy stále trápia zlodeji. Úradujú v Ivanke pri Dunaji, v Zálesí a najnovšie jedného chytili priamo pri čine v Chorvátskom Grobe.

Uprostred noci zistil, že sa k nemu vlámal zlodej. Okamžite zavolal policajtov, tí muža chytili na mieste. Majiteľ domu sa na zlodeja zobudil krátko pred pol piatou hodinou ráno a okamžite zavolal na tiesňovú linku. Keď na miesto prišli policajti, neznámy muž sa už pohyboval pri plote domu. V rukách mal tašku, pravdepodobne s lupom. "Štyridsaťsedemročný Štefan z Bratislavy čelí obvineniu z trestného činu krádeže v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci a prečinom porušovania domovej slobody," povedala policajná hovorkyňa v Bratislave Lucia Mihalíková. 

Obvinenému Štefanovi sa na policajnej stanici pravdepodobne rozviazal jazyk. Policajti v neprítomnosti vzniesli obvinenie aj 24-ročnému Romanovi z Bratislavy. Obom obvineným teraz hrozí väzenie až na desať rokov. "Vyšetrovaním tohto prípadu sa naďalej zaoberá príslušný útvar v pôsobnosti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Senci," dodala Mihalíková. 

Nie je to pritom tak dávno čo sme vám ukázali poškodených z Ivanky a zo Zálesia, ktorých trápia podobné prípady vlámaní. Políciou vyčíslená škoda len pri jednej vlámačke bola 22 000 eur, hotovosť z toho bola až 19 000 eur. Obvinený bol v tom prípade jeden cudzinec. 

Pozrite si archívnu reportáž z uvedeného prípadu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy