Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na východe zrazila dodávka dvoch tínedžerov. Mladší je v kritickom stave
Zdielať na

Na východe zrazila dodávka dvoch tínedžerov. Mladší je v kritickom stave

PREŠOV / V Prešove v utorok popoludní zrazila dodávka dvoch chodcov. Malo sa to stať na jednom z priechodov na najväčšom prešovskom sídlisku. Jeden má 18 a druhý iba 17 rokov. Stav mladšieho z nich je po zrážke kritický. Záchranári ho previezli na ARO do prešovskej nemocnice.

Do dvoch chodcov narazilo auto. Ostali po nich na zemi len rozbité okuliare a zakrvavený asfalt. Okolnosti nehody prešetrujú prešovskí dopravní policajti. "Dodávka išla v smere na Vranov nad Topľou, pričom k zrážke malo dôjsť na priechode," informuje hovorca prešovskej polície Daniel Džobanik.

Jeden z chlapcov po zrážke ostal nehybne ležať na zemi. Oboch potom previezli do prešovskej nemocnice. "Jeden pacient je s ľahšími zraneniami hospitalizovaný za účelom pozorovania. Ďalší pacient je naopak v kritickom stave a čaká ho operačný zákrok," povedala hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková.

"Vodič dodávky bol podrobený dychovej skúške na alkohol. Jej výsledok bol negatívny," uviedol Džobanik. K zrážke podľa polície došlo priamo na priechode pre chodcov. Okolnosti nehody sú teraz predmetom vyšetrovania. "Presné príčiny, okolnosti ako aj miera zavinenia, je predmetom ďalšieho policajného vyšetrovania," dodal hovorca prešovskej polície. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy