Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
V Michalovciach vyčíňa podpaľač. Najprv horelo pohostinstvo, potom auto
Zdielať na

V Michalovciach vyčíňa podpaľač. Najprv horelo pohostinstvo, potom auto

MICHALOVCE / V Michalovciach vyčíňa podpaľač. Len pred pár dňami zapálil jedno z tamojších pohostinstiev a tentoraz jeho vinou zhorelo aj osobné auto. Zaujímavé je, že obe vlastní rovnaká majiteľka. Vyzerá to tak, že niekto jej chce poriadne uškodiť.

Plamene zachvátili auto okolo piatej hodiny nadránom. Zaparkované bolo hneď pred vchodom do pohostinstva. "Po príchode na miesto jednotka zistila, že vozidlo sa nachádza v tretej fáze horenia. Na likvidáciu bol použitý jeden vysokotlakový prúd," informoval veliteľ zásahu Peter Šimko. 

Plamene úplne zničili celú prednú časť vozidla vrátane interiéru. Škodu majiteľka vyčíslila na približne dvanásť tisíc eur. "Príčinou vzniku požiari bolo úmyselné zapálenie neznámou osobou za použitia horľavej kvapaliny a otvoreného ohňa," dodáva zisťovatel príčin požiaru Marián Kováč.  

"V súvislosti s týmto požiarom môžeme povedať, že pred pár dňami vznikol požiar pohostinstva, tiež na ulici Obrancov mieru," dodáva Kováč. V priebehu jedného týždňa zhorelo v Michalovciach pohostinstvo aj osobné auto. Oba prípady spolu pravdepodobne súvisia.

Majiteľkou podpáleného vozidla a tiež aj pohostinstva, ktoré rovnako horelo vinou podpaľača, je totiž tá istá osoba. "V súvislosti s požiarom osobného motorového vozidla zn. Renault Fluence a prevádzky s občerstvením, ku ktorým došlo v Michalovciach, polícia v oboch prípadoch začala trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci," potvrdila policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. 

Poškodená majiteľka sa vyjadriť nechcela, no vraj tuší, kto by jej takto chcel uškodiť. Zároveň dúfa, že podpaľača čo najskôr odhalia policajti, keďže nevie, čoho je ešte schopný.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy