Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mladý pár uviazol s autom v lese. Hľadať ich museli podľa stôp v snehu
Zdielať na

Mladý pár uviazol s autom v lese. Hľadať ich museli podľa stôp v snehu

OSTRÁ LÚKA / Mladý pár zo Žiaru nad Hronom v noci zažil poriadnu drámu. Cestou na chatu uviazli autom v lese nad Ostrou Lúkou. Strávili tam asi päť hodín. Tesne pred tým ako sa im vybil mobil si stihli zavolať pomoc. Hasiči na štvorkolkách našli dvojicu vďaka stopám v snehu.

V tme a v silnom mraze strávila dvojica dlhé hodiny. Hlboko v lese, ďaleko od akýchkoľvek obydlí, uviazli nedobrovoľne po tom, čo na lesnej ceste zapadlo ich auto. Dvojica zo Žiaru nad Hronom sa vybrala na chatu nad Ostrou Lúkou, nočná jazda lesom sa ale zmenila na drámu. 

Stihli si ešte privolať pomoc, pred tým ako sa im vybil mobil. Do terénu vyrazili hasiči na štvorkolkách a prehľadávali hustú spleť cestičiek. "Našli sme ich vďaka stopám v snehu," povedal hasič zo Zvolena Lukáš Poništ. 

Uzimený pár našli sedieť v aute. Na lesnej ceste niekoľko kilometrov nad Ostrou Lúkou. "Päť kilometrov v lese, obaja boli podchladení," dodal Poništ. Z lesa ich odviezli na terénnom aute, pod kopcom už čakali záchranári. Obidvoch ošetrili, ich stav aj napriek tomu, že mrazivú noc prečkali v lese vážny nebol a nebol tak potrebný ich prevoz do nemocnice.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy