Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Pri nehode sa vážne zranil. Nevedeli mu však zavolať pomoc, nemali signál
Zdielať na

Pri nehode sa vážne zranil. Nevedeli mu však zavolať pomoc, nemali signál

DOMAŠA / Neďaleko rekreačnej oblasti Domaša havarovalo osobné auto. Za jeho volantom sedel muž, ktorý sa pri nehode vážne zranil. On sám si však nedokázal privolať pomoc a jednoduché to nemali ani okoloidúci vodiči. Na mieste, kde havaroval ani v blízkom okolí totiž nie je signál. Na tiesňovú linku sa dovolali až o niekoľko kilometrov ďalej.

K nehode došlo medzi Domašou a Detríkom neďaleko Vranova. Havarované auto v kríkoch pri ceste si našťastie všimli okoloidúci vodiči. V aute bol zranený muž, ktorý potreboval pomoc záchranárov. Tiesňové volania sú však na tomto mieste márne.

"Je tam veľmi ťažké sa dovolať," hovorí okresný riaditeľ hasičov Jozef Ondrej. Ak sa niekomu v tých miestach niečo stane, môže sa dostať do veľmi nepríjemnej situácie. Do najbližšej obce, kde je signál, je to niekoľko kilometrov.

"V prípade vzniku dopravnej nehody postihnutí majú problém ohlásiť vzniknutú udalosť," vysvetľuje Ondrej. Najbližšia obec je Detrík, no aj tam ľudia mobilné telefóny využívajú skôr výnimočne. Ako sami tvrdia, sú odkázaní na pevné linky. "V jesennom a zimnom období veľmi vypadáva signál," priznáva starostka Detríka Ľubica Voľanská.  

Jednoduchí to nemajú ani hasiči. Pri zásahoch v tejto lokalite majú problém so spojením aj cez vysielačky. "Je tam veľmi ťažké rádiové spojenie hasičov s operačným strediskom, sú tam určité miesta či skôr body, kde sa dá dovolať," vraví Ondrej. Ide pritom o úsek, kde často bývajú nehody, cesta je totiž točená do zákruty, kde v prípade poľadovice je vysoké riziko šmyku. "Z obce sme apelovali na to, že tu nie je pokrytie, ale nie je ani záujem, aby sa to riešilo," dodala Voľanská.  

Šmyk zapríčinil aj nehodu, ku ktorej došlo v nedeľu pri Žiari nad Hronom. O život prišiel 28-ročný vodič dodávky. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy