Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
O strechu nad hlavou prišli dve rodiny s deťmi. V mrazivej noci čakali na pomoc
Zdielať na

O strechu nad hlavou prišli dve rodiny s deťmi. V mrazivej noci čakali na pomoc

KUZMICE / Veľký požiar rodinného domu vystrašil v sobotu večer obyvateľov osady v obci Kuzmice (okres Trebišov). Nachádzala sa v ňom početná rodina s deťmi, pričom najmenšie má iba tri mesiace. Oheň dokonca zachvátil aj na susediaci dom. Ľudia v panike vybehli von a v mrazivom počasí čakali na pomoc.

"Oni boli v dome, ale ako začalo horieť, zacítili dym a vybehli von. No to už všetko bolo v plameňoch," hovorí suseda nešťastných rodín. Podľa svedkov plamene šľahali do niekoľko metrových výšok a hustý dym sa valil z každej strany. Okrem profesionálov pomáhal pri hasení každý, kto mohol.

"​Bohužiaľ je to smutné, pretože tú slušní Rómovia žijú," hovorí obyvateľka obce. "Požiar bol už v treťom štádiu horenia, čiže celý v plameňoch," uviedol veliteľ zásahu Milan Kudrec. 

Požiar sa rozšíril aj na susediaci rodinný dom. Dve rodiny prišli behom pár minút o strechu nad hlavou. "Tieto dva domy bohužiaľ boli pri sebe, odstupová vzdialenosť tam bola asi jeden meter," pokračuje Kudrec. 

Hasiči museli rozobrať strechy, aby sa dostali aj k skrytým ohniskám požiaru. Zásah im však dal poriadne zabrať. "Podmienky nám sťažuje hlavne mráz, že sa šmýka a tiež, že tie domy sú pozbíjané zo všelijakých častí, materiálov, čiže je problém rozobrať konštrukciu oboch domov," povedal počas zásahu Kudrec. 

Oba rodinné domy sú po požiari neobývateľné. Nikto z obyvateľov sa ale našťastie nezranil. Čo oheň spôsobilo, bude zisťovať vyšetrovateľ príčin požiarov. "Komín mali opravený, všetko nové. Nabrali si pôžičky, aby si všetko dali do poriadku a všetko im zhorelo," dodala suseda.

Požiare nie sú v osadách v tomto ročnom období nič výnimočné. Pozrite si reportáž:  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy