Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Z jazera vyťahovali osobné auto, žena v ňom nafúkala takmer 3 promile
Zdielať na

Z jazera vyťahovali osobné auto, žena v ňom nafúkala takmer 3 promile

BANSKÁ ŠTIAVNICA / Svedkovia si ho všimli tesne pri brehu, prednou časťou bolo ponorené vo vode. Vnútri našli na sedadle vodiča sedieť mladú ženu. Podľa polície mala takmer tri promile alkoholu v krvi.

Ľuďom, ktorí sa ku Komorovskému jazeru pri Banskej Štiavnici vybrali na prechádzku, sa naskytol priam zvláštny pohľad. Pri brehu zbadali zelené auto, prednou časťou ponorené vo vode. A vo vnútri sedela mladá žena."Nahlásené bolo auto v jazere, občania miestni pomohli žene, čo bola za volantom," informuje hasič Anton Golian. 

"Polícia udalosť preverila, hasiči zabezpečili auto proti posunutiu," povedala hovorkyňa banskobystrickej polície Mária Faltániová. Mladá žena priznala, že popíjala, polícia zistila dychovou skúškou, že išlo o takmer tri promile alkoholu. Hoci ju našli na sedadle vodiča, tvrdila, že ona auto nešoférovala. Ako sa teda ocitlo v jazere, zatiaľ jasné nie je.

"Oznámil som to vodohospodárom, čistíme jazero, je to naša činnosť," povedal Golian. Jazero už začalo zamŕzať, laď, ktorý sa stihol vytvoril tak zabránil úplnému ponoreniu auta pod vodu. Žena tak mala viac šťastia ako vodič osobného auta, ktoré sa presne pred týždňom potopilo v Belianskom tajchu tiež pri Banskej Štiavnici.

Telo vodiča vytiahli potápači z viac ako 6 metrovej hĺbky. Pomôcť sa mu už nedalo. Okolnosti, za ktorých k tragédii došlo, vyšetruje polícia, no zatiaľ žiadne podrobnosti nezverejnili."V tomto prípade vyšetrovanie stále prebieha pre prečin usmrtenia," dodáva Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy