Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Hospodárska budova v plameňoch. Majiteľovi zhorelo 40 kozliat
Zdielať na

Hospodárska budova v plameňoch. Majiteľovi zhorelo 40 kozliat

DIVIAKY NAD NITRICOU / V obci Diviaky nad Nitricou v piatok zasahovalo množstvo hasičov. Plamene pohltili pred treťou hodinou v noci hospodársku budovu, v ktorej boli kozy. Majiteľ si oheň všimol neskoro. V budove zhoreli zvieratá. Vyzerá to tak, že budovu niekto podpálil úmyselne.

"Vyzeralo to hrozne, my sme videli oheň," hovorí obyvateľ obce. Ľudia si oheň všimli v momente, keď bola hospodárska budova v plameňoch. "Požiar bol obrovský, plamene boli päť metrové, horeli káble, to bolo ako ohňostroj,"  opisuje dobrovoľný hasič Michal Briatka.

Hasiči sa snažili oheň uhasiť čo najrýchlejšie. Plamene ohrozovali rodinné domy v okolí. "Pán Boh stál pri ňom, lebo keby sa chytil tento dom, bola by to katastrofa," uviedol starosta obce Diviaky nad Nitricou Vladimír Pružinec. 

V budove sa nachádzalo množstvo hospodárskych zvierat. Takmer všetky zhoreli. "Majiteľ mal 40 kozliat, aj capkov, teraz sa to musí do kafilérky vziať," hovorí starosta obce. 

Podľa doterajšieho vyšetrovania všetko naznačuje tomu, že niekto podpálil budovu úmyselne. Miesto vzniku požiaru označil aj privolaný policajný pes. K zapáleniu malo dôjsť v zadnej časti budovy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy