Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nehoda v Trenčíne. Autobusár nafúkal 1,3 promile
Zdielať na

Nehoda v Trenčíne. Autobusár nafúkal 1,3 promile

TRENČÍN / Najskôr narazil do auta taxislužby a potom nafúkal. Trenčianski policajti zatkli vodiča - profesionála, pretože mu namerali takmer jeden a pol promile alkoholu. Ide o šoféra autobusu, ktorý si pravdepodobne vypil krátko pred nástupom do služby.

K incidentu došlo za bieleho dňa na jednej z najfrekventovanejších zastávok priamo v centre Trenčína. Vodič linkového autobusu sa práve chystal zastaviť a nabrať ďalších cestujúcich. 

Zrejme si však nevšimol taxík zaparkovaný na pravej strane a došlo k nárazu. Nešlo o nič vážne, no nehodu museli zadokumentovať policajti, ktoré vytiahli aj testy na alkohol. 

Privolaní dopravní policajti dali obom vodičom fúkať. Štyridsaťšesťročný Ondrej, ktorý autobus šoféroval nafúkal 1,33 promile. Alkotest ukázal hodnotu 0,64 mg/l. Opakovaná dychová skúška aj po 20 minútach ukazovala tú istú hodnotu. V čase nehody boli v autobuse dvaja ľudia.

"Následne policajti vodiča policajti obmedzili na osobnej slobode. Po lekárskom vyšetrení ho umiestnili do policajnej cely. Ondreja vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície z Trenčína obvinil z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky," uviedla polícia na svojom facebooku. Za tento trestný čin v mu hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov. O tom, aký trest za jazdu po vplyvom alkoholu dostane, bude rozhodovať sudca Okresného súdu v Trenčíne.

Opitý autobusár napokon do väzby nešiel. Sudca Okresného súdu v Trenčíne mu v takzvanom superrýchlom konaní uložil peňažný trest vo výške 1000 eur. Okrem toho si za volant nesadne najbližšie dva roky. 

Polícia zároveň informovala o tom, že bude denne vykonávať kontroly zamerané na dodržiavanie zákazu požívať alkoholické nápoje vodičom. 

​Na rýchlostnej ceste R1 zasahovali všetky záchranné zložky, začal tam horieť autobus. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy