Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Osemročný školák skončil pod kolesami auta. Zostal tam zakliesnený
Zdielať na

Osemročný školák skončil pod kolesami auta. Zostal tam zakliesnený

BRUSNO / Po zrážke s vozidlom zostal pod autom zakliesnený osemročný školák Jakub, ktorý vybehol na cestu rovno pred prichádzajúce auto. Jeho 74-ročný vodič už zrážke nemal ako zabrániť. Dieťa previezli záchranári do detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici.

Nehoda sa stala v Brusne pri Banskej Bystrici. Osemročný školák sa zrejme vracal domov. Išiel po chodníku, no potreboval sa dostať na druhú stranu cesty. Dieťa zrazilo prichádzajúce auto. "Po náraze zostal zakliesnený pod autom," povedala policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Mária Faltániová. 

Ľudia, ktorí nehodu videli, bežali chlapcovi na pomoc. Auto nadvihli pomocou zdviháku. Prvú pomoc mu poskytli záchranári, ktorí majú svoju stanicu v Brusne. Na mieste tak boli behom pár minút. Previezli ho do detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici. Podľa polície chlapec vošiel do cesty, nepresvedčil sa či neprichádza auto.

Zrazený školák je hospitalizovaný v nemocnici, v starostlivosti lekárov. Aj napriek zraneniam by jeho stav nemal byť život ohrozujúci.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy