Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Podľa polície Šamorínčana zavraždili
Zdielať na

Podľa polície Šamorínčana zavraždili

ŠAMORÍN / 61-ročného Šamorínčana Vladimíra našli neďaleko od jeho domu bez známok života. Pitva, ktorú vykonali na patológii, priniesla mrazivý záver.

Zmiznutie 61-ročného Vladimíra nahlásil v úvode týždňa jeho syn. Polícia potom po mužovi následne vyhlásila celoštátne pátranie. Telo svojho nebohého otca našiel práve syn. Podľa informácií blízkych zo zdroja vyšetrovania sa pozostatky nachádzali v lístí pri aleji v blízkosti športového ihriska.

Polícia na mieste zasahovala niekoľko hodín. Okresní i krajskí policajti zamedzili prístup na miesto činu a zbierali dôkazy. Prípad im výrazne komplikovalo aj nepriaznivé počasie. Muž mal mať podrezané hrdlo. Záchranári mu aj napriek včasnému výjazdu už nedokázali pomôcť.

"Lekár musel konštatovať smrť," dodáva Alena Krčová, hovorkyňa OS ZZS SR.

Presnú príčinu smrti ale lekár určiť nevedel a preto bola nariadená pitva. "Výsledky pitvy, ktorá by určila, či si muž mohol zranenia spôsobiť sám alebo boli spôsobené cudzím zavinením, zatiaľ nemáme k dispozícii. Polícia začala trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy," hovorí hovorkyňa KR PZ Trnava Martina Kredatusová.

Na konkrétnu osobu zatiaľ nevzniesli obvinenie. Prvotné úkony vrátane obhliadky miesta činu vykonali muži zákona už včera. Podľa našich informácií muž podnikal v oblasti poľnohospodárstva. Či 61-ročného Vladimíra zabil niekto z pomsty alebo závisti a najmä kto je za tento ohavný čin zodpovedný, ukáže až policajné vyšetrovanie.

"Aktuálne prebiehajú ďalšie procesné úkony na zabezpečenie dôkazov," dodáva Martina Kredatusová.

Niekedy sa vražda dostane pred súd až po dvoch desaťročiach:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy