Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Odsúdili policajta, ktorý podľa obžaloby na stanici udrel muža. Ten utrpel poškodenie mozgu
Zdielať na

Odsúdili policajta, ktorý podľa obžaloby na stanici udrel muža. Ten utrpel poškodenie mozgu

TRENČÍN / Na Okresnom súde v Trenčíne v utorok odsúdili policajta. 36-ročný príslušník pohotovostnej motorizovanej jednotky mal podľa obžaloby spôsobiť ťažké zranenia mužovi, ktorého udrel priamo na policajnej stanici. Ten spadol na zem tak nešťastne, že utrpel poškodenie mozgu. Policajt sa odvolal. Podľa neho muž spadol, pretože bol opitý.

K incidentu došlo pred dvoma rokmi. Trenčianski PMJ-čkari na policajnú stanicu predviedli vodiča, ktorý šoféroval pod vplyvom alkoholu. Miloš (52) nafúkal 2,5 promile. Podľa policajtov sa na oddelení správal vulgárne, drzo, neustále búchal na dvere a potácal sa. Pri návrate z toaliet sa odmietal vrátiť do predvádzacej miestnosti. 

"Že on chce ísť domov, že on tu nebude, aby sme ho pustili. Vravel, že chce piť a fajčiť a chce ísť domov. Zrazu sa zapotácal smerom na mňa a ja som inštinktívne zdvihol ruku," opisuje udalosti obžalovaný policajt Martin Ch. 

Poškodenie mozgu 

"Obžalovaný chcel prinútiť poškodeného, aby vošiel do miestnosti pre zadržané osoby a udrel ho slabým úderom dlaňou do hrudníka," uviedol hovorca krajského súdu Roman Tarabus. Muž pod vplyvom alkoholu po kontakte s policajtom spadol na hlavu tak nešťastne, že ho z obvodného oddelenia museli odviezť v sanitke. 

Policajta obvinili z prečinu ublíženia na zdraví. "Muž utrpel vážne zranenia, mal poškodený mozog a musel byť hospitalizovaný v nemocnici," objasňuje Tarabus. "Policajt ma napadol, sotil do mňa a ja si potom už nepamätám, lebo padol som na hlavu a oni ma dotrepali do nemocnice, kde som sa po dvoch dňoch zobudil z kómy," hovorí poškodený Miloš P. 

Policajt sa necíti byť vinný 

Obžalovaný policajt na súde vyhlásil, že sa necíti byť vinný. Podľa neho sa pod pád poškodeného muža podpísala najmä jeho ťažká opitosť. "Ani som ho neudrel, ani som nevynaložil silu, len som dvihol ruku pred seba, jediný pohyb ruky bol zdola nahor," bráni sa stále obžalovaný policajt. 

Sudkyňa napokon rozhodla, že policajt je vinný z nedbanlivostného trestného činu. "Vedel, že je značne pod vplyvom alkoholu a mal predpokladať, že takým správaním a konaním voči jeho osobe môže spôsobiť následok, ku ktorému napokon aj došlo, za čo sa odsudzuje na peňažný trest vo výške 600 eur." 

V prípade, že by sumu nevyplatil, súd mu uložil náhradný trest odňatia slobody v trvaní 6 mesiacov. Obhajoba stále trvá na oslobodení policajta spod obžaloby a v plnom rozsahu sa odvolala. O veci tak ďalej rozhodne Krajský súd. 

Pozrite si archívnu reportáž o obžalovanom bývalom policajtovi, ktorý mal sprostredkovať lúpežné prepadnutie. To skončilo smrťou podnikateľa: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy