Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Šofér spôsobil nehodu. Nafúkal a svedkov ohrozoval nožom
Zdielať na

Šofér spôsobil nehodu. Nafúkal a svedkov ohrozoval nožom

DLHÉ NAD CIROCHOU / Dve autá sa v nedeľu večer čelne zrazili v Dlhom nad Cirochou. Dvadsaťtriročná žena skončila s ťažkými zraneniami v nemocnici, ukrajinský vodič, ktorý nafúkal takmer dve promile, v policajne cele. Ten nielenže z miesta nehody ušiel, ale svedkov nehody dokonca ohrozoval nožom.

Neosvetlené vozidlo a navyše v protismere. Takýto pohľad sa naskytol 23-ročnej vodičke, ktorá v nedeľu okolo deviatej večer prechádzala cez obec Dlhé nad Cirochou. Vzápätí nasledovala čelná zrážka.

"Neosvetelné vozidlo Citroën Xsara viedol 29-ročný Ukrajinec. Po zrážke pokračoval v jazde ešte niekoľko metrov a napokon zastavil na stredovej deliacej čiare," informuje hovorca prešovskej polície Daniel Džobanik.

Podľa polície z auta vystúpil a spolu so spolujazdcom utiekli preč. Rozprávali sme so svedkami nehody, ktorí ale nechceli hovoriť pred kamerou. Mimo záznam nám povedali, že za oboma Ukrajincami sa rozbehli. Tvrdia, že v rukách mali nôž, ktorým ich ohrozovali.

"Vodič sa po chvíli na miesto nehody vrátil. Bol podrobený dychovej skúške na alkohol s výsledkom takmer dve promile," pokračuje Džobanik. Mladá vodička utrpela ťažké zranenia. No vozidlách vznikla škody viac ako 7 500 eur. Ukrajinský vodič bol umiestnený do cely policajného zaistenia. "Vodič je podozrivý zo spáchania prečinov ublíženia na zdraví, neposkytnutia pomoci a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," dodal Džobanik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy