Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Na diaľnici riskoval, aby zachránil život kamaráta. Pokutovanie policajtov sa zmenilo na pomoc
Zdielať na

Na diaľnici riskoval, aby zachránil život kamaráta. Pokutovanie policajtov sa zmenilo na pomoc

TRENČÍN / Diaľniční policajti z Trenčína dokázali, že heslo „Pomáhať a chrániť“ je pre nich naozaj záväzné. V aute, ktoré zastavili pre vysokú rýchlosť, našli kolabujúceho muža. Porezal si nohu motorovou pílou. Policajti si hneď uvedomili, že v danej chvíli sú to práve oni, kto dokáže pomôcť.

Tridsaťštyriročný Ľubomír z Mikušoviec pri Ilave vyrezával staré stromy u kamaráta na dvore. Skončilo sa to vážnym zranením. Motorová pila sa mu nešťastne zarezala do nohy. Kamarát naložil zraneného muža do auta a vysokou rýchlosťou smeroval na pohotovosť do Trenčína. "Išli sme dosť rýchlo na diaľnici a policajti nás zastavili, namerali nás," povedal Ľubomír Pecko, zranený. "Došlo k porušeniu pravidiel cestnej premávky a k ohrozeniu," vyjadril sa  Marián Lukačovič z diaľničnej polície. Muž totiž prekročil maximálnu povolenú rýchlosť o 22km/h. 

Policajti vtedy ale ešte netušili, že v aute sedí muž, ktorý okamžite potrebuje lekársku pomoc. "Vyšetrovaný vodič policajtom oznámil, že vezie kamaráta do nemocnice, pretože sa porezal motorovou pílou," informovala policajná hovorkyňa Elena Antalová. V Trenčíne vrcholila dopravná špička a nemocnica bola ešte 6 kilometrov ďaleko. "Ihneď som sa rozhodol, že osobne poskytneme doprovod a zapneme výstražné a zvukové signalizačné znamenie," povedal ďalej policajt Lukačovič. 

Všetko nakoniec dopadlo dobre. Lekári krvácanie zastavili a ranu zašili. Ľubomír priznal, že pri pohľade na jazvu si vždy spomenie na ochotných policajtov. "Určite by som stratil oveľa viac krvi. Chceme sa im poďakovať, boli super, že pomohli," dodal zranený Ľubomír. Vodič bol nakoniec za priestupok vybavený iba dohovorom. 

Do nemocnice museli prevážať aj väzňa. Krk mal porezaný žiletkou:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy