Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Policajt pred rokom zrazil chodkyňu. V piatok sa postavil pred súd
Zdielať na

Policajt pred rokom zrazil chodkyňu. V piatok sa postavil pred súd

PREŠOV / Pred Okresným súdom v Prešove si vypočul verdikt bývalý mestský policajt. Ten aj keď ešte pracuje už je na dôchodku a koncom mája zrazil v Sabinove na priechode pre chodcov ženu. Tá okrem iného utrpela viaceré zlomeniny lebečných kostí a aj krvácanie do mozgu. Bývalý policajt sa na súde bránil aj tým, že istý podiel viny na nehode má podľa neho aj chodkyňa.

Starší muž za volantom osobného auta zrazil chodkyňu priamo na priechode pre chodcov. Tá skončila v nemocnici s ťažkými zraneniami hlavy. Po takmer polroku sa bývalý mestský policajt ako obžalovaný z ublíženia na zdraví postavil pred súd. Napriek tomu, že v minulosti prejavil aj záujem o dohodu o vine a treste, pred súdom začal s tým že je nevinný.

Muž, ktorý dlhé roky pracoval ako mestský policajt, aj teraz popri dôchodku pracuje ďalej na polícii ako obsluha kamerového systému si podľa svojich slov žiadneho chodca nevšimol. Na brzdu stúpil až keď už bolo neskoro. Ženu pritom zrazil keď prešla za polovicu priechodu. Podľa znalca bolo jediným problémom to, že reagoval neskoro a pritom ju mohol vidieť. Pred súdom sa pokúšal poukázať na zlyhanie chodkyne.

"Keď videla, že ide auto, tak nejakým spôsobom nedokázala odísť z tej cesty skôr," povedal obžalovaný Peter. "No tak asi som mala odskočiť naspäť, nechať sa zraziť iným autom alebo ja neviem proste, čo tento človek si už jednoducho o sebe myslí," hovorí zase poškodená Ivana. 

"Ja som ju fakt nevidel, za to som ani nebrzdil, nič," dodáva Peter. Vodič odišiel zo súdu s rozsudkom, v ktorom dostal rok väzenia s ročnou podmienkou. Taktiež zákaz činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel na jeden a polroka. Pri ukladaní trestu sudca poukázal aj absenciu prejavu ľútosti. Vodič sa odvolal iba voči zákazu činnosti. Vodičák vraj potrebuje. Definitívne o tom teda rozhodne Krajský súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy