Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Dopravu paralyzovala zrážka auta s kamiónom. Na cestu vytekali litre nafty
Zdielať na

Dopravu paralyzovala zrážka auta s kamiónom. Na cestu vytekali litre nafty

DRAGOV / Zrážka kamióna s osobným autom, ku ktorej došlo vo štvrtok popoludní na Dargove, paralyzovala dopravu na niekoľko hodín. Bieloruskému kamionistovi náhle po šmyku vošiel do dráhy 59-ročný vodič. Toho záchranári previezli s ťažkými zraneniami do košickej nemocnice. Pri nehode došlo k poškodeniu palivovej nádrže kamióna, z ktorej vytiekli na cestu stovky litrov nafty.

Vodič osobného auta prešiel do protismeru, kde sa zrazil s kamiónom. Pri nehode zasahovali všetky záchranné zložky. Podľa polície 59-ročný šofér auta pri prejazde pravotočivou zákrutou prudko zabrzdil a dostal šmyk, následkom čoho sa zrazil s proti idúcim kamiónom.

​Na osobnom aute sa pri náraze odtrhlo predné koleso. Havarované vozidlá sa po zrážke zastavili od seba na vzdialenosť niekoľko desiatok metrov. V osobnom aute zostal zakliesnený vodič, ktorého vyslobodili hasiči z Bidoviec a odovzdali do rúk privolaným záchranárom. Tí ho po ošetrení previezli do košickej nemocnice. 

Muž bol po nehode pri vedomí, utrpel však zlomeninu stehennej kosti. Bieloruský šofér kamióna sa nezranil. Na jeho vozidle ale došlo k pretrhnutiu palivovej nádrže, z ktorej začala unikať nafta. Hasiči preto vozovku museli posypať. Počas dokumentovania nehody bola cesta niekoľko hodín ťažko prejazdná. Policajti vodičov striedavo púšťali v jednom pruhu.

Na diaľnici D2 došlo iba deň predtým k vážnej dopravnej nehode. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy