Zatiahnuté
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Útok skupinky mladíkov. Ženu zbili po ceste od rodičov
Zdielať na

Útok skupinky mladíkov. Ženu zbili po ceste od rodičov

SPIŠ / Kopance a údery päsťami do celého tela počas dňa pri hlavnej ceste. Takýto zážitok má za sebou žena zo Spiša. Zaútočili na ňu mladí osadníci pri Rudňanoch. Útok jej zmaril dlho očakávanú operáciu.

Žena išla z návštevy rodičov do najbližšej obce pešo. Pár stoviek metrov za dedinou dostala do chrbta totiž tupú ranu. "To muselo byť z výskoku alebo nohou, lebo mňa úplne prehlo dopredu. Dostala som tu ranu medzi lopatky. Ranu do líca, tak mi hlava úplne odletela na tú stranu. A tam nastalo, že ma seklo v krku," vyjadrila sa napadnutá Ingrid Pencáková. Bitka sa odohrala na ceste medzi Rudňanami a Markušovcami. Žene až po dlhých minútach pomohla posádka okoloidúceho auta. Privolali policajtov aj záchranárov. Základné ošetrenie v nemocnici nepreukázalo vážne zranenia. No, keď sa zbitá Ingrid na druhý deň prebudila, a adrenalín z bitky vyprchal, nastali komplikácie.

"Keď som bola na tom urgente, skontrolovali len tie kosti. Či nie je lebka a hrudník poškodení, a tie mäkké tkaniva ich nezaujímali. Na druhý deň som vstala a nemohla  otočiť hlavou vpravo - vľavo. Mala som zaseknutý krk," opísala svoj stav napadnutá Ingrid. 

Žena sa teraz mala pripravovať na plánovanú operáciu ramena. Pre poškodenú krčnú chrbticu si však rameno nemôže dať dokopy. Zdravotné problémy ako dozvuky po bitke, žene pribúdajú. "Stav sa mi zhoršil. Som skončila už aj dvakrát na pohotovosti so srdcovou tachykardiou," pokračovala poškodená. 

"Polícia vec preveruje v zmysle zákona o priestupkoch ako podozrenie z priestupku proti občianskemu spolunažívaniu. Poškodená osoba bola po fyzickom útoku ošetrená s doposiaľ nešpecifikovanou dĺžkou práceneschopnosti," vyjadrila sa k veci policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Nie je vylúčené, že až zbitá žena skompletizuje lekárske správy a odnesie ich markušovským policajtom, prípad bude preklasifikovaný na trestný čin. "Osoby podozrivé zo skutku boli stotožnené, avšak v súčasnej dobe naďalej prebieha vyšetrovanie," dodala Ivanová. 

K útoku došlo aj v Humennom, kde muža dobili palicami. Pomôcť si musel sám. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy