Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Bez vodičáku a s viac ako 3 promile havaroval. V aute viezol aj dve malé deti
Zdielať na

Bez vodičáku a s viac ako 3 promile havaroval. V aute viezol aj dve malé deti

TOČNICA / Dušan z okresu Lučenec si sadol za volant s viac ako tromi promile a havaroval. Nemá pritom ani vodičský preukaz. Najhoršie však je, že v aute s ním sedeli aj dve malé deti. Iba niekoľkomesačné dievčatko a 7-ročný chlapec.

Muž si neváhal sadnúť za volant a šoférovať aj keď vedel, že je pod vplyvom alkoholu. Kľúče do ruky mu vraj dala jeho žena, aby išiel otočiť auto. Prečo ale vyšiel von z dediny, vysvetliť nevedel.

"Ona mi povedala, že chce otočiť auto, tak som išiel," povedal vodič Dušan. Nezastavilo ho ani to, že v aute sedeli aj jeho dve malé deti - 15-mesačná Mária a 7-ročný Adamko.

"Ja som mal vypité viac, ako som musel a mňa to auto láka. Tak som sadol a išiel," uviedol vodič. Za obcou Točnica dostal pravdepodobne šmyk a vletel s autom do priekopy. Na mieste spolujazdca sedel jeho bratranec. Auto napokon skončilo v priekope. "Dve posádky záchranárov na mieste ošetrili dve dospelé osoby a dve deti s ľahkými poraneniami," informovala hovorkyňa záchranárov Katarína Načiniaková. 

Vyšetrenia v nemocnici našťastie nepreukázali ani žiadne vnútorné zranenia, nikoho nemuseli hospitalizovať. Policajti však zistili závažného skutočnosti. "Muž, ktorý viedol motoroví vozidlo nie je držiteľom vodičského oprávnenia. Pri dychovej skúške mu namerali 1,60 mg alkoholu, čo je v prepočte 3,33 promile," povedala policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Nehodu vyšetrujú dopravní policajti. Muža, ktorý ohrozil nielen seba, ale aj svoje dve malé deti, prepustili. V najbližších dňoch ho obvinia z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Podobný prípad sa stal nedávno v okrese Snina. Nevodič po nehode ešte aj nafúkal. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy