Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Zlodeji vyčíňali v dvoch susedných dedinách. Obyvatelia si myslia, že ide o organizovanú skupinu
Zdielať na
Krimi

Zlodeji vyčíňali v dvoch susedných dedinách. Obyvatelia si myslia, že ide o organizovanú skupinu

IVANKA PRI DUNAJI / Najprv to boli viacpočetné krádeže v Zálesí, potom prešli o dedinu ďalej. Zlodeji si to počas minulého týždňa namierili do Ivanky pri Dunaji, kde narobili škody za tisícky eur. Obyvatelia obce si myslia, že páchatelia presne vedia, kde majú peniaze hľadať.

Hoci seneckí kriminalisti chytili minulý týždeň podozrivé osoby z dôvodu dvoch krádeží v rodinných domoch, obyvatelia Ivanky pri Dunaji ešte stále nemôžu pokojne spávať. "Kamerové systémy úplne ignorujú, neboja sa ničoho. Idú v prvom prípade najskôr do domov, vyskúšajú všetky dvere, kľučky, zhodnotia situáciu a následne, keď sa nedostanú, tak potom idú do tých záhradných domčekov a tam zoberú mobily, bicykle alebo čo im príde pod ruky," povedal obyvateľ Ivanky pri Dunaji. 

Medzi poškodenými boli aj obyvatelia pochádzajúci pôvodne z ázijských krajín, ktorým mali ukradnúť až 19 000 eur. Celková škoda je ale ešte vyššia. "Škoda spôsobená krádežami bola predbežne vyčíslená na viac ako 22 000 eur. V obidvoch prípadoch bolo na základe zabezpečenej dôkaznej situácie vznesené obvinenie zo zločinu krádeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody 35-ročnému cudzincovi, ktorý je stíhaný na slobode," uviedla policajná hovorkyňa v Bratislave Lucia Mihalíková.

Obyvatelia Ivanky pri Dunaji sa domnievajú, že ide o organizovaný zločin. "Počul som, že tých, čo chytili, boli z Južnej Ameriky. Podľa nášho názoru je to organizovaná skupina, ktorých sem vozia za jediným cieľom, a to je vlastne vykrádať domy a robiť krádeže," povedal obyvateľ dediny. 

Podobne ako tomu bolo v Zálesí, tak aj tu obyvatelia založili občianske hliadky. "Je to na takej dobrovoľnej báze. Väčšinou je to od tej polnoci do piatej, aby sa ten čas predtým vystihol, že kto sa hýbe po Ivanke, a potom vlastne v tom čase, kedy tie krádeže boli páchané okolo tej tretej-štvrtej hodiny," dodal obyvateľ Ivanky pri Dunaji. 

V prípade preukázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na tri až 10 rokov. "Akonáhle to procesná situácia vo vyšetrovaní umožní, budeme verejnosť o prípade informovať," povedala Mihalíková. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy