Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Stanislav skončil za mrežami pre týranie partnerky. Tá mu odpustila a počká na neho
Zdielať na

Stanislav skončil za mrežami pre týranie partnerky. Tá mu odpustila a počká na neho

MYJAVA / Žiarlivosť, agresívna povaha a závislosť od alkoholu. Táto kombinácia dostala za mreže 28-ročného Stanislava z Myjavy. Mladého muža Okresný súd v Novom Meste nad Váhom odsúdil za týranie svojej priateľky. Zaujímavosťou je, že žena mu už stihla odpustiť a je rozhodnutá na neho počkať.

Keď sa opil, zmenil sa na nepoznanie a svoj hnev si vybíjal na priateľke. Žena znášala týranie 28-ročneho Stanislava z Myjavy takmer celý rok. Začalo sa to bitkou, pri ktorej ju udrel tak silno, že jej praskol ušný bubienok. Potom sa to spustilo.

"Zapaľovačom zapálil striekajúci deodorant, pričom jej so smiechom povedal, že takto raz dopadne. Viackrát ju zbil, vykrúcal jej ruky, čím jej spôsoboval hematómy na zápästiach. Fackoval ju, kopal ju, trhal jej oblečenie, kontroloval jej telefón, stláčal jej sánku a krk, povedal jej- vyrežem ti Eustachovu trubicu, rozrežem ťa, spálim ťa v kotli. Nehovorím ti to zo srandy, ale vážne,“ opísala prokurátorka. 

Žena zo strachu o život išla na políciu. Stanislava zatkli a obvinili z týrania blízkej osoby. Na súde sa ku všetkému priznal a následne sa rozplakal. Za všetkým je vraj alkohol. "Ako som povedal, je mi to všetko ešte raz veľmi ľúto, chcem žiť svoj život normálnym spôsobom, ľutujem toho, to je všetko," uviedol obžalovaný Stanislav. 

"Je to dobrý chlapec, dobrý muž, dobrý človek, len musí pochopiť, že alkohol nepatrí do bežného života, u neho je to neprípustné," hovorí priateľka obžalovaného. Stanislavovi hrozil trest odňatia slobody od piatich do desiatich rokov. Sudca však prihliadol na poľahčujúce okolnosti a trest mu mimoriadne znížil.

"Za to sa odsudzuje na trest odňatia slobody vo výmere tri roky a šesť mesiacov,“ hovorí sudca Okresného súdu v Novom Meste n/V. Okrem tri a pol ročného pobytu v base čaká Myjavčana aj súdom nariadené protialkoholické liečenie. Obhajoba bola s verdiktom spokojná. "Takéto výrazné zníženie pod dolnú hranicu je naozaj pre neho motivačné v budúcnosti viesť riadny život," uviedol obhajca Vladimír Fraňo. Po vynesení rozsudku a skončení hlavného pojednávania zaujala reakcia poškodenej ženy, ktorá sa vrhla na svojho odsúdeného priateľa a zasypala ho bozkami.

"Stále ho mám rada, čakám na neho a aj ho počkám," rozpráva priateľka odsúdeného. Rozsudok ešte nie je právoplatný, pretože prokurátorka si ponechala lehotu na podanie odvolania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy