Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pri obci Malé Dvorníky našli dve telá. Súvisia s megaprocesom Šátorovci
Zdielať na
Krimi

Pri obci Malé Dvorníky našli dve telá. Súvisia s megaprocesom Šátorovci

MALÉ DVORNÍKY / Pri obci Malé Dvorníky (okr. Dunajská Streda) našli na poli dve telá. Polícia tam miesto prehľadáva už mesiac, súvisí s megaprocesom Šátorovcov. Informáciu pre televíziu JOJ potvrdil hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry už mesiac prehľadávajú pole pri obci Malé Dvorníky (okr. Dunajská Streda). Bagrami prekopávali miesto, ktoré označil jeden z obžalovaných, Juraj B.,  v megaprocese Šátorovcov. Ten sa mal k niektorým skutkom aj priznať. Proces s obvinenými bude pokračovať už zajtra ďalším pojednávaním.

V pondelok, takmer po mesiaci, si polícia vyžiadala aj pomoc hasičov. Hovorca policajného prezídia Michal Slivka pre TV JOJ uviedol, že na mieste našli dve telá, ale k prípadu sa zatiaľ nebudú vyjadrovať. 

"Národná protizločinecká jednotka vykonáva úkony trestného konania pri obci Dvorníky, pri ktorých boli nájdené telá dvoch mŕtvych, ktoré doposiaľ neboli stotožnené. Vzhľadom na prebiehajúce dokazovanie nie je možné uviesť bližšie skutočnosti, nakoľko by mohlo dôjsť k sťaženiu alebo zmareniu prebiehajúceho vyšetrovania," uviedol Michal Slivka. 

Podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovanie pravdepodobne našli telesné pozostatky zavraždených bielych koní. 

Stalo sa tak pozemku hraničiacom s pozemkami niekdajšieho chráneného svedka, Lehela H., smutne známej Čotfy. S najväčšou pravdepodobnosťou ide pozostatky ľudí využitých ako takzvané biele kone. Po tom, ako sa stali nepohodlní skončili pod zemou.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy