Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Na ceste zostali vysypané stovky kíl kukurice. Kamionistu premohol alkohol v krvi
Zdielať na

Na ceste zostali vysypané stovky kíl kukurice. Kamionistu premohol alkohol v krvi

LEHNICE / Prevrátený kamión, poškodený stĺp a vysypaná kukurica v poli. Aj také bolo ráno na južnom Slovensku. Príčina tejto nehody bola jasná. Vodič totiž jazdil pod vplyvom alkoholu.

Kamión s návesom bol plne naložený stovkami kilogramov kukurice a smeroval z Blatnej na Ostrove do Lehníc. "Pri prejazde nezvládol riadenie a vyšiel mimo cestu," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Mária Linkešová. Päťdesiatštyriročný kamionista mimo vozovky prešiel niekoľko metrov po tráve len kúsok od plota rodinných domov. Dokonca zachytil aj stĺp s telefónnym vedením.

Niekoľkotonový kolos naložený kukuricou sa stal neovládateľným. Kamión následne prešiel do protismeru a skončil prevrátený na boku v poli. Obrovským šťastím bolo, že v tej chvíli nešlo oproti po ceste žiadne auto. "Vodič bol so zraneniami prevezený do dunajskostredskej nemocnice. Polícia namerala vodičovi po havárií 1 mg alkoholu v dychu, čo je viac ako 2 promile," pokračovala policajná hovorkyňa Linkešová. 

Vysypanú kukuricu odpratávali chlapi s lopatami a pomocou bágrov niekoľko hodín z pola a z návesu kamióna. Polícia na potrebný čas cestu čiastočne uzavrela.  "Vodič je podozrivý z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky pri výkone zamestnania," informovala na záver policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Pozrite si reportáž o tom, ako kamarát podviedol kamaráta. Natankoval jednoducho zadarmo:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy