Skoro jasno
16°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Nezodpovedný vodič spôsobil hromadnú haváriu na R1 a z miesta ušiel
Zdielať na

Nezodpovedný vodič spôsobil hromadnú haváriu na R1 a z miesta ušiel

ZVOLEN / Spôsobil hromadnú nehodu a z miesta ušiel. Na R1 pri Zvolene sa zrazilo až 5 vozidiel. Terénne biele auto kľučkovalo medzi jazdnými pruhmi a zachytilo za ním idúce vozidlo. Vinník vôbec nezastavil a do nabúraného auta následne narazili ďalšie vozidlá.

Stalo sa to počas dopravnej špičky, ľudia sa na konci pracovného týždňa ponáhľali domov. Biele terénne auto a jeho nebezpečné kľučkovanie medzi jazdnými pruhmi si všimli viacerí z nich.

"Biele auto obiehalo, išiel doľava, potom doprava," opisuje situáciu svedok. 

Neznámy vodič sa chcel rýchlo zaradiť do medzery medzi autami, no neodhadol to, narazil do fordu a odtrhol mu nárazník. Nezastavil, z miesta ušiel. Do nabúraného fordu následne narazili ďalšie autá. Tento vodič viezol svoju dcéru z letiska, pricestovala z Veľkej Británie, no cesta sa tak skomplikovala tesne pred cieľom.

V jednom z havarovaných áut sedeli traja študenti, vracali sa zo školy. Mladú spolujazdkyňu odviezli do nemocnice záchranári, mala narazenú krčnú chrbticu.

"Posledný deň, dnes končíme v škole a toto sa stalo," hovorí zaskočený mladý muž z auta. 

Na R1 sa tak pre arogantnú jazdu neznámeho vodiča zrazilo 5 áut. Dve menej poškodené vozidlá mohli z miesta odísť, no ďalší traja vodiči majú autá nepojazdné. Vinníka nehody, ktorý z miesta ušiel, už hľadá polícia. O pomoc prosí aj svedkov, ktorí si rútiace sa terénne auto pri Zvolene všimli a vedeli by ho identifikovať.

Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici dodáva: "Oddelenie diaľničnej polície vykonáva opatrenia smerujúce k stotožneniu neznámeho vozidla."

Pozrite si ako vyzerala zrážka viacerých vozidiel potom, ako sa na ceste objavila žena bez reflexných prvkov, ktorá vraj hľadala mobilný telefón:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy