Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Plamene pripravili rodinu s malými deťmi o strechu nad hlavou
Zdielať na

Plamene pripravili rodinu s malými deťmi o strechu nad hlavou

PLEŠIVEC / Rodina s dvomi maloletými deťmi si musí hľadať náhradné bývanie. Byt, v ktorom žili, zachvátil včera večer požiar. Jedna izba zhorela úplne. Oheň sa v byte na prvom poschodí s najväčšou pravdepodobnosťou rozšíril z komína. Presnú príčinu však určí až zisťovateľ.

Rodine sa snažili pomôcť susedia, obecní aj profesionálni hasiči. "Sme s tou hadicou hasili, ale to zhorelo, to sa nedalo," hovorí sused  Zdeno Samko.

Veliteľ zásahu HaZZ Dušan Šmelko dodáva: "Majiteľ sa snažil pomocou hadice z hydrantu požiar likvidovať, ale sa mu to nepodarilo.

Zdeno Samko opsiuje situáciu takto: "Sme nevideli, taký dym bol. Štípalo oči a dusilo, že sa nedalo. Už sme nevedeli hasiť."

Na pomoc prišli tak obecní hasiči ako aj profesionáli. Až im sa podarilo dostať požiar pod kontrolu.

Dušan Šmelko hovorí, čo hasiči našli na mieste: "V izbe bolo zhorené zariadenie a ostatný materiál."

V čase požiaru ľudia zo svojich bytov utekali len v pyžamách či domácom oblečení.

"V čase nášho príchodu boli už ľudia evakuovaní z bytovky, boli všetci boli von pred bytovkou na voľnom priestranstve," vraví Dušan Šmelko. 

Po požiari ostal zničený aj byt na prízemí. I jeho majiteľka je zúfalá. Z okien sa valil hustý dym. Pomocou pretlakového ventilátora hasiči panelák odvetrávali.

Rodina s dvomi maloletými deťmi strávi dnešnú noc u príbuzných. Pomoc im prisľúbilo aj vedenie obce. "Budeme hľadať nejaké vhodné riešenie pre nich," sľubuje Ondrej Skokan, miestny poslanec.

Plameňom netrvá dlho a dom, ktorý poskytoval ubytovanie hoci aj viacerým generáciám, ľahne popolom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy