Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Muž si na krádež benzínu požičal auto od kamaráta. Natankoval viac ako 300 litrov
Zdielať na

Muž si na krádež benzínu požičal auto od kamaráta. Natankoval viac ako 300 litrov

NOVÁKY / Začiatkom októbra vysielala TV JOJ reportáž z Novák. Neznámy páchateľ natankoval na čerpacej stanici viac ako 300 litrov nafty a bez zaplatenia ušiel. Policajti ho odhalili aj vďaka záberom, ktoré sme odvysielali. Páchateľ im k dolapeniu pomohol aj svojou nešikovnosťou.

Pri jednom zo stojanov vtedy zastavilo auto, z ktorého vystúpil neznámy muž. "Celkom natankoval 304 litrov nafty do nádrže auta aj do kanistrov v kufri auta," povedala policajná hovorkyňa v Trenčíne Elena Antalová. Len čo natankoval, sadol do auta a bez zaplatenia ušiel. 

Krádež nafty policajti objasnili. Celý prípad má kuriózne pozadie.

"Páchateľ si na krádež požičal auto od svojho kamaráta. Na vozidlo si namontoval evidenčné čísla zo svojho vozidla," povedal policajná hovorkyňa v Trenčíne Elena Antalová. "V dobrom úmysle som mu požičal auto. Ja som nevedel čo chce, on má malého syna, tak som mu ho párkrát požičal," povedal podvedený muž. 

Muž, ktorý mu auto požičal ani len netušil, že na ňom chce ísť kradnúť. "Drzosť je to riadna a hlavne to, že to urobil kamarátovi. Ja som mu pomohol a toto mu napadlo," povedal podvedený muž.

Na jeho správanie reaguje aj psychiatrička. "Nerozvážne správanie nezrelej osobnosti, ale pokiaľ ide o recidivistu môže mať črty disociálnej poruchy osobnosti," uviedla psychiatrička Darina Hrabovská. Páchateľ po krádeži odišiel do práce, do Nemecka. Len čo sa vrátil, zadržali ho policajti. Ku všetkému sa priznal. Tridsaťdvaročný Marek už čelí obvineniu z prečinu krádeže. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy