Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Policajný pes našiel v gymnáziu drogy. Patrili žiačke bilinguálnej triedy
Zdielať na

Policajný pes našiel v gymnáziu drogy. Patrili žiačke bilinguálnej triedy

HUMENNÉ / Na jednom z gymnázií v Humennom dopoludnia zasahovali policajti. To, o čom škola mala tušenie, vyňuchal špeciálne vycvičený pes. U jednej žiačky našli podľa všetkého drogy.

Do školy prišli policajti a spolu s nimi aj kriminalistický technik. Podľa slov riaditeľa, drogy v škole našiel špeciálne vycvičený pes. Zo strany polície išlo o preventívnu aktivitu zameranú na znižovanie drogovej trestnej činnosti v školách. Podľa slov riaditeľa však nebola náhoda, do ktorej triedy policajti zamierili. "Už dlhšiu dobu sme počúvali rôzne reči, tak sme sa dohodli, že urobíme aj takúto bezpečnostno-preventívnu akciu," uviedol riaditeľ školy Ivan Pajtaš. 

Procesné úkony prebehli priamo v budove školy. Prišla pracovníčka sociálnej kurately a aj otec dievčiny. Kriminalisti prehľadali aj skrinku študentky. Podľa zistení televízie JOJ z prostredia vyšetrovania ide o dievča z jednej z obcí z humenského okresu. Navštevuje bilinguálnu triedu. "Nejavila známky problémovej žiačky, normálne dievča," dodal riaditeľ školy. 

Polícia už v tomto prípade začala stíhanie vo veci drogovej trestnej činnosti. Zaistený materiál zaslali na kriminalisticko-expertízne skúmanie. V okrese Humenné po drogách najčastejšie siahajú ľudia od 18 do 30 rokov. "Najrozšírenejšou drogou je marihuana, po nej nasleduje pervitín. Objasnenie v prípadoch drogovej trestnej činnosti je v okrese Humenné takmer 90 percent," uviedla hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

Podľa slov riaditeľa školský poriadok myslí aj na takéto prípady. Študentke sú odhodlaní pomôcť. Vraví, že dôležité je zistiť, kde a ako dievča podozrivú látku získalo. "Mladé dievča. 15 rokov. Netreba ho zatracovať. Urobíme všetko preto, aby sme naviedli dievča na správnu cestu. Zatratiť je jednoduché," dodal riaditeľ školy. 

Odborníčka súhlasí a odporúča obrátiť sa na špecialistov na drogovú problematiku. "Spravidla také deti to nemajú z vlastnej hlavy, ja si myslím, že by bolo treba pracovať s celou rodinou. Pretože položme si otázku, ako to, že škola o tom vie a rodina nie," hovorí psychiatrička Danica Caisová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy