Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Pri orbe poškodil plynové potrubie. Pre nebezpečenstvo výbuchu uzavreli cestu
Zdielať na

Pri orbe poškodil plynové potrubie. Pre nebezpečenstvo výbuchu uzavreli cestu

TREBIŠOV / K masívnemu úniku plynu došlo v stredu popoludní medzi Trebišovom a obcou Kožuchov. Na svedomí to má traktorista, ktorý pri orbe poškodil vysokotlakové plynové potrubie. Pre hroziace nebezpečenstvo výbuchu policajti približne na hodinu cestu uzavreli.

Silný zápach sa po poškodení plynového potrubia okamžite rozšíril po celom okolí. "Traktor súkromnej spoločnosti, ktorý v lokalite oral, poškodil plynovod a spôsobil únik zemného plynu," uviedol hovorca spoločnosti SPP Milan Vanga.

Traktor pri orbe zachytil hákom plynovod, ktorý bol zakopaný asi meter pod zemou. Bezprostredne po havárii začal unikať zemný plyn. Stalo sa to na voľnom priestranstve asi kilometer od mesta Trebišov. Tamojší obyvatelia preto neboli nijako ohrození. Na miesto zasahovali dve posádky hasičov z Trebišova aj z Michaloviec.

V spolupráci s plynármi sa im približne do hodiny podarilo únik plynu zastaviť. Policajti za ten čas cestu uzavreli, keďže hrozilo nebezpečenstvo výbuchu. K žiadnym zraneniam nedošlo. Rovnako tiež nedošlo ani k prerušeniu dodávky plynu pre odberateľov. Opravu poškodeného plynovodu by mali plynári zrealizovať počas štvrtka. Predbežná škoda bola vyčíslená na viac ako 11 000 eur. Polícia v danom prípade začala trestné stíhanie pre prečin poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia. "K zraneniu osôb nedošlo, predbežná škoda bola vyčíslená na viac ako 11 000 eur," uviedla policajná hovorkyňa v Košiciach Lenka Ivanová. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy