Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Žena prešla cez slovenskú hranicu, zatkli ju
Zdielať na

Žena prešla cez slovenskú hranicu, zatkli ju

UBĽA / Stojí pred bránami detského domova a dúfa, že sa jej podarí 5ť ročného syna aspoň vidieť. Už niekoľko dní trhá srdce pohľad na mladú ženu z Litvy, ktorú pred pár dňami zadržali na slovensko-ukrajinskej hranici.

Danu a jej dieťa hľadal Interpol. Mladá žena tvrdí, že ide iba o pomstu jej bývalého talianskeho manžela. Jej 5-ročného syna umiestnili do detského domova hneď potom, ako ich zadržali na slovensko- ukrajinskej hranici. O tom, že ju hľadá Interpol sa podľa jej slov dozvedela až pri hraničnej kontrole. "Oni mi povedali, vy neviete o tom, že váš muž vás dal hľadať, vy ste v pátrané," uviedla. 

Ženu z Litovskej republiky zadržali na tomto hraničnom priechode v Ubli. Bol na ňu vydaný Európsky zatýkací rozkaz. "Žena cestovala s maloletým dieťaťom, na ktoré bol vložený záznam do Schengenského informačného systému z dôvodu pátrania po neplnoletej osobe s opatrením zadržať neplnoletú osobu," uviedla hovorkyňa RHCP Sobrance, Agnesa Kopernická. 

Matku eskortovali do cely policajného zaistenia, 5-ročný chlapec skončil v detskom domove. Podľa švajčiarskeho súdneho rozhodnutia má dieťa zverené do výlučnej starostlivosti otec. Ten však nesúhlasí, aby sa matka so synom stretla a tak žena už niekoľko dní postáva pre bránami detského domova. "Modlím sa každý deň, aby som ho mohla vidieť aspoň na malú chvíľočku," uviedla Dana. 

O dieťa sa v detskom domove starajú najlepšie ako vedia. Zamestnanci sa snažia najmä o to, aby bol chlapček čo najmenej traumatizovaný. "O dieťa je postarené a je v poriadku. Orgán sociálno právnej ochrany detí a sociálnej kurately podal na súd návrh na zrušenie neodkladného opatrenia, ktorým bolo dieťa umiestnené do detského domova. V súčasnosti sa čaká na rozhodnutie súdu," uviedla hovorkyňa ÚPSVAR Jana Lukáčová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy