Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Súd o väzbe Mariana Kočnera skončil. Výsledok je ale neznámy
Zdielať na

Súd o väzbe Mariana Kočnera skončil. Výsledok je ale neznámy

BANSKÁ BYSTRICA / Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici rozhodoval o druhej žiadosti o prepustenie Mariana Kočnera, ktorú podal minulý týždeň, 6. novembra. Súd začal o desiatej, Marian Kočner sa na ňom ale nezúčastnil. Zhruba po dvoch hodinách sa súd skončil, no bezvýsledne.

Na súd prišli len advokáti Mariana Kočnera a prokurátor. Výsledok pojednávania nie je známy. Rozhodnutie oznámi sudca písomne do niekoľkých dní. 

Podanie žiadosti o prepustenie potvrdil 6. novembra pre TV JOJ jeho advokát Martin Pohovej. V prípade rozhodnutia súdu ale nebol optimistický. "Vzhľadom k tomu, že väzbu pre nášho klienta považujeme za účelovú, predpokladáme, že klientovi bude vznesené ďalšie obvinenie. Nevieme, pre akú trestnú vec, ale je zrejmé, že polícia chce klienta účelovo držať vo väzbe," povedal vtedy Pohovej pre TV JOJ.

​V deň, keď Špecializovaný trestný súd rozhoduje o väzbe Mariana Kočnera vyšli najavo nové informácie v prípade zmeniek TV Markíza, pre ktoré vo väzbe sedí. Podľa posudku, ktorý si dala vypracovať Národná kriminálna agentúry, sú zmenky falošné. Písmoznalkyňa na požiadanie NAKA dospela k záverom, že podpisy Pavla Ruska na zmenkách nie sú z roku 2000, teda zmenky nevznikli tak, ako tvrdia Kočner a Rusko. Znalkyňa preskúmala viac ako 300 podpisov Pavla Ruska. Na základe toho mohla zistiť, ako sa Ruskov podpis zmenil v priebehu 1993 až 2013. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy