Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Policajná razia v advokátskej kancelárii. Právnik pracoval ako poslanecký asistent
Zdielať na

Policajná razia v advokátskej kancelárii. Právnik pracoval ako poslanecký asistent

BRATISLAVA / Vyšetrovatelia Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii zaistili mladého bratislavského advokáta, ktorý pred časom pôsobil aj ako poslanecký asistent. Jeho advokátsku firmu napoludnie prehľadali policajti. Podľa zistení Televízie JOJ tam boli aj vyšetrovatelia z hraničnej a cudzineckej polície zo Sobraniec. O aké trestné stíhanie ide, to polícia tají.

Právnika zapísaného v Slovenskej advokátskej komore, priviezla ozbrojená policajná eskorta - kukláči so samopalmi. Podľa označenia na uniformách zásahovú jednotku tvorili kukláči Národnej jednotky boja proti nelegálnej mirgácii. Podľa zistení televízie JOJ z miesta policajného zásahu sa majú v kancelárii firmy okrem advokáta nachádzať aj ďalšie osoby. Pravdepodobne zamestnanci. Dôvod pre aké trestné stíhanie právnika polícia zaistila, prezídium policajného zboru tají. 

Podľa zistení televízie JOJ táto akcia nesúvisí s rannou rozsiahlou akciou v Bratislave, ktorú vykonávajú policajti Národnej finančnej jednotky. 

Televízia JOJ má informácie z advokátskeho prostredia, že zaistený právnik v čase, keď ho cudzinecká polícia zadržiavala a v jeho kancelárii vykonávala rozsiahlu prehliadku, nebol z ničoho obvinený. Zaistený právnik je členom komory. Podľa dostupných databáz pred časom pôsobil ešte ako asistent jedného z poslancov NR SR. ​Na mieste policajného zásahu bol aj zástupca Slovenskej advokátskej komory, ktorý pre televíziu JOJ neposkytol žiadne stanovisko. Podľa našich informácií prehliadka v sídle firmy súvisí s trestným stíhaním, v ktorom advokát nefiguruje ako obvinená osoba.  

"K prehliadkam nebytových priestorov, v ktorých vykonáva svoju činnosť advokát, je vždy prizvaný zástupca Slovenskej advokátskej komory. Dohliada na na zachovanie povinnosti mlčanlivosti a advokátskeho tajomstva," vyjadrila sa pre TV JOJ Alexandra Donevová hovorkyňa Slovenskej advokátskej komory. 

"V tejto chvíli nie je možné poskytnúť žiadne informácie," uviedla pre televíziu JOJ hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová. To, či polícia vyšetruje prípad obchodovania s ľuďmi alebo sa zaujíma o konkrétne osoby z cudzích krajín, ktorých pobyt na Slovensku je podozrivý, nie je isté. Po skončení domovej prehliadky sa k zaisteniu samotný advokát vôbec nevyjadril.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy