Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Arogantnou jazdou ohrozoval seba i iných. Vodič prebiehal na plnej čiare, navyše v zákrute
Zdielať na

Arogantnou jazdou ohrozoval seba i iných. Vodič prebiehal na plnej čiare, navyše v zákrute

KOŠICE / Košickí policajti riešia ďalší prípad bezohľadného vodiča, ktorý svojou arogantnou jazdou ohrozoval ostatných účastníkov premávky. Do redakcie nám vodič idúci za modrým Mitsubishi doručil videozáznam, ktorý zachytáva jeho nebezpečnú jazdu.

Vodič sa rútil po ceste medzi Zdobou a Košicami v čase rannej dopravnej špičky. Bezohľadne niekoľkokrát ohrozil ostatných vodičov. Z jeho nedisciplinovanej jazdy vznikol videozáznam, ktorý nakrútil priamo z auta vodič idúci za vytuningovaným vozidlom s košickým evidenčným číslom. Nielenže jazdil veľmi rýchlo, predbiehal v neprehľadnej zákrute a cez plnú čiaru. Podľa svedkov na mieste, kde je maximálna povolená rýchlosť 70 kilometrov za hodinu išiel minimálne stovkou. Vodiči, ktorí sledovali jeho konanie tvrdia, že nebezpečným spôsobom predbiehal ostatné autá minimálne trikrát. Videozáznam má už na stole polícia.

"Vodič vozidla porušil základné povinnosti účastníka cestnej premávky a na základe tohto podnetu bude polícia vykonávať objasňovanie priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky," povedala policajná hovorkyňa v Košiciach Lenka Ivanová. Podľa svedka, ktorý ale nechcel hovoriť na kameru sa k nemu auto prirútilo takou vysokou rýchlosťou, že si ho nestihol všimnúť v spätnom zrkadle. Šokovaný vodič pribrzdil v poslednej chvíli. 

Bolo obrovským šťastím, že sa čelne nezrazil s dodávkou v protismere. Aj napriek tomu vo svojej riskantnej jazde pokračoval. "Vodičovi hrozí za uvedené konanie bloková pokuta do výšky 150 eur, v správnom konaní pokuta od 60 do 300 eur a zákaz činnosti na dva roky," dodala Ivanová. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy