Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Nekalé konkurenčné praktiky. Taxikárom rozstrieľali okná
Zdielať na

Nekalé konkurenčné praktiky. Taxikárom rozstrieľali okná

KOŠICE / Dlhoroční taxikári z Košíc zažili veľmi nepríjemnú noc. Neznámi páchatelia im poškodili vozidlá. Použili pri tom zrejme perkusnú zbraň, ktorou rozstrieľali okná na oboch autách. Taxikári hovoria o praktikách, ktoré sú známe z 90. rokov.

Poškodení taxikári sú presvedčení o tom, že ide o konkurenčný boj, vyhrážali sa im už totiž aj v minulosti. Skúseného taxikára s 25-ročnou praxou v noci zobudili policajti a oznámili mu, že niekto poškodil jeho auto. Keď prišiel k vozidlu, čakalo ho veľmi nepríjemné prekvapenie. "Máme rozbité okná, zistili sme, že mám aj prestrelené okno, na to následne mi volal aj kolega, možno 5 minút predtým, že to isté. Má prestrelené okno a dokonca jemu trafili aj stĺpik, takže má pokrivený aj stĺpik," uviedol taxikár Stanislav. "Mám tam dieru na stĺpiku, keďže asi netrafil na prvý krát okno," dodal taxikár Róbert. 

​V Stanislavovom aute dokonca našli aj guľku. "Našla sa guľka, policajti našli za predným spolujazdcovým sedadlom olovenú guličku, takže asi to bola predpokladám nejaká perkusná zbraň," povedal Stanislav. "Podľa môjho názoru je to typický klasický konkurenčný boj taxikárov, takže uvidíme čo bude ďalej," tvrdí Róbert. 

Taxikári majú nepríjemné skúsenosti už z minulosti. Doteraz ale podľa nich šlo len o slovné útoky. "Z jednej strany sme mali vyhrážky, kolegovia, no nepočítali sme s tým, že to prerastie až do takéhoto boja," vysvetlil Stanislav. "Už to trvá 10 rokov minimálne, samé vyhrážky a tak ďalej," upresnil Róbert.

Prípadom sa zaoberá polícia, ktorá začala trestné stíhanie. "V súvislosti s poškodením sklenenej výplne na vozidle značky Mercedes Benz, polícia začala trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci. Poškodenie sklenenej výplne na vozidle Ford polícia preveruje v zmysle zákona o priestupkoch ako podozrenie z priestupku proti majetku," informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ Košice. 

"Zarábam si poctivo, bohužiaľ, nie ako 70 percent taxikárov, ktorí robia na čierno, takže ja nemám mať prečo strach," povedal Stanislav na margo konkurencie. "Ak si dotyční myslia, že žijeme v 90. rokoch, tak to už dávno skončilo, si myslím," dodal Róbert. 

Pozrite si aj reportáž o bodnutom mužovi v taxíku:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy