Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V taxíku bodli muža do hrude. Nepomohol mu ani okamžitý prevoz
Zdielať na

V taxíku bodli muža do hrude. Nepomohol mu ani okamžitý prevoz

MICHALOVCE / Tragický koniec mala jazda taxíkom pre muža, ktorý sa v nočných hodinách nechal odviezť spred krčmy. Na sedadle ho ešte pred odjazdom bodol neznámy muž a aj napriek snahe taxikára a lekárov, bodnutý muž podľahol zraneniam.

Okolo polnoci prišiel pre zákazníka taxík ku krčme. Muž nasadol, taxík sa išiel pohnúť z miesta, keď sa, podľa slov taxikára, spolujazdcove dvere znenazdajky otvoril a neznámy muž bodol zákazníka do hrude. "Bol to zlomok sekundy. Nastúpil do auta, ja som dal spiatočku, začal som cúvať a ten pribehol a prásk," uviedol taxikár. 

Taxikár si najprv myslel, že ho len udrel, ale vzápätí si všimol krv. "Otvoril dvere, tresol ho a ja som si myslel, že iba do pleca ho buchol. Ale ja som bol pred kruhovým a pozerám, že mu tečie krv," opísal udalosti taxikár. Rýchlo preto klienta zaviezol do nemocnice. Muž bol po celý čas pri vedomí, dokonca sám vystúpil z taxíka, no hneď nato skolaboval. "Obišiel som auto a on spadol," dodal taxikár. V nemocnici približne do hodiny podľahol zraneniam a zomrel. "Pacient bol do Michalovskej nemocnice privezený vo vážnom stave. Žiaľ napriek veľkej snahe lekárskeho tímu sa ho už nepodarilo zachrániť," informovala Jana Fedáková, hovorkyňa Svetu zdravia. 

Policajná hliadka spozorovala vozidlo, ktorého vodič bol spôsobom svojej jazdy podozrivý z jazdy pod vplyvom alkoholu. Príslušníci Policajného zboru použili výstražné zvukové znamenia na zastavenie vozidla, vodič s autom zastavil, ale následne začal hliadke Policajného zboru aj s vozidlom unikať. Po niekoľkých metroch sa ho hliadke podarilo zastaviť a za použitia donucovacích prostriedkov bola osoba podozrivá z jazdy pod vplyvom alkoholu predvedená na obvodné oddelenie. "Vykonanou dychovou skúškou bola u vodiča zistená prítomnosť alkoholu v dychu v množstve viac ako jeden a pol promile. Počas výkonu oprávnenia policajtov v zmysle zákona presvedčiť sa, či podozrivá osoba nemá pri sebe zbraň, boli u podozrivej osoby nájdené dva nože," povedala Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ Košice. 

Muža, ktorý v Michalovciach jazdil pod vplyvom alkoholu, už polícia obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a umiestnila do cely policajného zaistenia. "Keďže existuje dôvodné podozrenie, že muž spáchal aj vyššie spomenutý skutok, vec vzhľadom na závažnosť skutku na mieste prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, ktorý v súčasnej dobe vykonáva potrebné procesné úkony," dodala hovorkyňa KR PZ Košice. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy