Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Žena ukrývala svoje dieťa 2 roky v kufri auta. Hrozí jej 20 rokov väzenia
Zdielať na
Krimi

Žena ukrývala svoje dieťa 2 roky v kufri auta. Hrozí jej 20 rokov väzenia

Zdroj: ISIFA

TULLA / V stredofrancúzskom meste Tulle začal súd s 50-ročnou ženou, ktorá svoju dcéru po narodení schovávala dva roky v kufri auta. Rosa Maria Da Cruz je obžalovaná z opakovaného násilia voči maloletému a zo spôsobenia doživotného postihnutia. Hrozí jej až 20 rokov väzenia.

Prípad malej Sereny odhalil už pred viac ako piatimi rokmi vedúci autoservisu v meste Terrasson. Ten v októbri 2013 v kufri vozidla jednej klientky našiel ušpinené, nahé a dehydrované dievča "obklopené výkalmi a hračkami". Vyšetrovatelia potom vzali do väzby a obvinili oboch rodičov proti otcovi však bolo neskôr vyšetrovanie zastavené.

Muž, ktorý má s Da Cruz ďalšie tri deti vo veku šesť až 12 rokov, tvrdí, že o Serene vôbec nevedel ani pred, ani po jej narodení. Advokátka obžalovaných Chrystel Chassagne-Delpech povedala, že jej klientka tehotenstvo úplne popierala. Po pôrode však vraj dcéru kŕmila, vyberala ju z batožinového priestoru auta a po večeroch s ňou trávila čas, hoci "sa o ňu nemohla starať ako o tri zvyšné" deti.

Teraz sedemročná Serena žije v pestúnskej rodine. "Chodí, lieta po prírode, jazdí na bicykli," popísal agentúre AFP nemenovaný zdroj oboznámený s prípadom. Podľa tohto zdroja má však Serena aj mnoho problémov, napríklad má strach z uzavretých priestorov. "Keď sa s ňou pokúšate hovoriť, neregistruje vás. Vydáva zvuky, ale nehovorí," dodal zdroj AFP.

Na Slovensku máme tiež prípady, kedy sa v rodine objavuje tyrania. Aj v tejto obci to tak bolo:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy