Oblačno
15°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Tri havarované autá a škoda za 10-tisíc eur. Žena sa ospravedlnila a z miesta nehody odišla
Zdielať na

Tri havarované autá a škoda za 10-tisíc eur. Žena sa ospravedlnila a z miesta nehody odišla

HAŽÍN NAD CIROCHOU / Tri havarované autá, škoda za takmer 10-tisíc eur a rozsiahle kolóny. Tak to vyzeralo pri obci Hažín nad Cirochou. Podľa vodičov sa to všetko stalo pre ženu, ktorá bez reflexných prvkov hľadala na ceste mobil. Keď videla zrážku, podľa svedkov povedala prepáčte a z miesta ušla.

Nehoda sa stala krátko pred šiestou večer na vjazde do Hažína nad Cirochou v smere z Humenného. Kolízia na desiatku minút úplne ochromila premávku. Obchádzka viedla cez obec Udavské. Auté totiž po náraze zablokovali oba jazdnú pruhy. Podľa vodičom to všetko spustila žena, ktorá bez reflexných prvkov hľadala na ceste mobil. "Pani išla po ceste, auto tam pribrzdilo, no a dvaja nedobrzdili a buchli sa zozadu," uviedol Dominik, svedok udalostí. "Povedala, že tu niekde hľadá mobil na strede cesty. Pani bola neoznačená, ja som ju obchádzal, lebo radšej som to strhol do auta ako do nej a nedobrzdil som," dodal Tomáš, vodič. 

"Príslušníci zabezpečili autá proti vzniku požiaru a proti úniku prevádzkových kvapalín. Havarované auto blokovalo jeden jazdný pruh, príslušníci ho sprejazdnili," informoval Marcel Ciklaminy, veliteľ zmeny HaZZ Humenné. "Spôsobené škody boli predbežne odhadnuté na takmer 10 tisíc eur," dodala Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov. 

Podľa slov svedkov žena po kolízii povedala prepáčte a z miesta ušla smerom do dediny. "Pani mohla byť taká kolegiálna, aby tu zostala a povedala policajtom, ako to bolo. Lebo všetci ju videli a už zrazu tu nie je," povedal vodič Tomáš. Vodiči sa na mieste podrobili dychovej skúške. Výsledok bol v oboch prípadoch negatívny. Okolnosti a príčiny nehody prešetria policajti. K zranenia pri kolízii našťastie nedošlo. "Všetci sú v poriadku, to je najhlavnejšie, autá sa opravia," dodal Tomáš. 

Alkohol za volantom je najhorší pomocník. Pozrite si nasledujúcu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy