Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Prokurátorka zažila päťmesačný listový teror. Odosielateľ sa chcel dostať na miesto, odkiaľ iní utekajú
Zdielať na

Prokurátorka zažila päťmesačný listový teror. Odosielateľ sa chcel dostať na miesto, odkiaľ iní utekajú

SPIŠ / Päťmesačný listový teror zažila prokurátorka zo Spiša. V služobnej pošte si pravidelne nachádzala listy od muža žijúceho v Berlíne. Od zamilovaných prejavov lásky či iného príjemného čítania mali ďaleko. Skončilo sa to trestným oznámením.

Listy z Berlína smerovali na prokuratúru. Vulgarizmy písal už aj na obálky listov. Ani ich obsah v ničom nezaostával. Padali tvrdé slová na prokurátorku a dôvodná obava o život. Aké bolo presné znenie listov polícia ani prokuratúra neprezradila. Je to súčasťou vyšetrovania. "Od mája do septembra tohto roku poslal z Berlína 26 listových zásielok. Uvádzal hanlivé a vulgárne výroky na jej adresu a tiež sa jej vyhrážal zabitím," povedal hovorca Krajskej prokuratúry Košice Milan Filičko.

Každá korešpondencia od muža bola aj podpísaná. Policajti tak ľahko zistili, kto je odosielateľom. Igor z osady na Závadke odišiel do Nemecka. Tam podľa miestnych žije už niekoľko rokov. Domov chodí iba raz za čas. "On je stresovaný. Keď tu prišiel raz tak my sme to na ňom videli. Veď to naozaj ten chlapec je zašokovaný," povedal príbuzný obvineného Ján Horváth. 

Igor listy posielal cez poštu. Zaujímavý a absurdný je motív jeho konania. Chcel sa totiž dostať tam, odkiaľ by iní najradšej ušli. "Motívom jeho konania malo byť to, že prokurátorka v jeho trestnej veci na súde nenavrhovala nepodmienečný trest odňatia slobody," dodal Filičko. 

"Keďže podozrivý muž bol mimo územia republiky, príslušníci Policajného zboru vykonávali opatrenia aj v smere k zisteniu jeho možného budúceho výskytu v mieste bydliska na Slovensku. Muž bol obvinený z prečinu útoku na verejného činiteľa a v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na päť rokov," povedala policajná hovorkyňa v Košiciach Lenka Ivanová. Jeho túžba sa mu splnila. Po nepríjemných listoch prokurátor navrhol väzobné stíhanie a sudca mu vyhovel. Obvinený Igor tak putoval do väzby, pravdepodobne spokojný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy